Hogy lehet finoman jelezni a kisgyermeknevelő felé hogy egész jó lenne ha úgy adná ki a gyerekem hogy nincs rászáradva az arcára az ebéd és a fika?
😬 Ez azért gáz..
Akkor nemes egyszerűen közöld vele, hogy : Juci mosd már meg a gyerek arcát, kezét evés után és kérlek úgy add át..
Attol is függ mikor adják ki…
Én délben megyek érte
Van, hogy még rágja az ételt🤣
Jó
Nálunk semmi gond rájuk..
Volt hogy mondta, hogy még nem voltak kinn pisilni/ mosakodni ebéd után ( amikor később mentem)
Nah a lényeg lemaradt…
Én mindig a gyerekemet kérdezem meg..
Sőt, van, hogy pisilni is elviszem indulás előtt.
De mondjuk ha eltelt 3 h és aludt is már a gyerek, akkor az cink..
Megkérdezem hangosan a gyerekemről, hogy nem szoktatok megmosakodni ebéd után?
( bàr az enyém minicsoportosan is megmossa az arcát, de kifejezetten önálló)
Takony: én sem viszem otrfolyással, nem is engedik..
2.
"adja ki"....
Kérdező, ez már a sokadik kérdés, amiben úgy beszélsz a gyerekedről, mint egy pakkról. Nagy újdonságot árulok el azzal, hogy ő egy élőlény?
Az a baj, hogy a szülők el sem tudják képzelni mennyi meló van egy nagylétszámú csoportban.
Ugyan én óvónő vagyok, de a bölcsődében is hasonlóan zajlik az élet.
Egy kis betekintő: A gyermekeket folyamatosan fogadjuk reggel és adjuk haza délután. Igyekszünk minden szülővel váltani néhány szót, de sokra nincs idő, sietni kell vissza, mert vár a másik 28 gyermek.
Egész nap 360 fokos szögben kell látnunk, mert egy pillanat alatt meg van a baj. A fél szemünk persze mindig az ajtón van, hogy egy gyermeknek se vesszen nyoma! Játszunk a gyerekekkel, konfliktust rendezünk, megvígasztaljuk őket, új barátságokat teremtünk, meggyógyítjuk a bibiket.
Gondozzuk őket, tízóraiztatunk, ebédeltetünk, uszonnáztatunk, mosdóztatunk, feneket törlünk, segítünk a fogmosásban, öltözködésben, cipőkötésben, orrfúvásban és megfésüljük őket.
Altatunk, mesét olvasunk, dúdolunk a legnagyobb szeretettel.
Szabadidőnkben, munka után otthon készülünk a másnapi foglalkozásra!!! Azt az időt szánjuk rá, amit más a családjára, hobbijára, házimunkára tud fordítani. És mindezt szinte aprópénzért, pusztán elhivatottságból, szeretetből.
Aztán jönnek az olyan Anyák, mint te, akik számonkérik a szerencsétlen pedagógust---- aki alig lát- alig hall az egésznapos gyerekzsivajtól de azért örül, hogy meg van minden gyerek épségben, egészségben----- hogy "hol van a gyerek hajgumija, mert reggel 4-et tett a hajába, de most csak 3 van benne"
vagy megjegyzéseket tesz, amiért maszatos a gyereke arca, ahelyett, hogy szó nélkül menne és lemosná.
Hidd el kedves Anyuka, hogy nem csak a te gyereked jàr a csoportba. Nem tud ott lenni a sarkában a nevelő és azt kémlelni egész nap, hogy mikor túrja ki a gyerek az orrából a fikát és keni szét az arcán. Persze ha észreveszi, biztosan letörli, nem hiszem, hogy gyönyörködnének a látványban egész nap. Egyszerűen csak nincs kapacitás mindenre.
Inkább örülj,hogy felvették a bölcsibe, mert sokaknak nincs hely. Családi bölcsődében, 5 fős csoportban valószínűleg tiszta arccal fogadna a gyereked. Az is egy lehetőség. :)
Kérdező, és letörik a kezed amiért megmosod a saját gyereked arcát mikor mész érte?
Plusz poén lenne ha nem is melóznál csak szabadulni akarsz a gyerektől mert "kell neki a társaság" :-D
#8-as Csak az lehet jó anya,aki beledöglik a munkába vagy 0-24-ben a gyerek seggében van? Hagyjuk már..igazi proli hozzászólás👏
Gondolom kérdezőnek nem nehéz megmosnia a gyerek arcát,de bennem is felmerülne,hogy rendesen ellátják-e őket,ha úgy jönne ki,mint egy utcagyerek.
Ezen már én is gondolkodtam, amikor fél5-kor, munka után úgy megyek érte, hogy még ott virít rajta a túrókrém a 2 órával azelőtti uzsonnáról... És ez csak a jobbik eset, a múltkor a céklás ebéd lila maszatjai voltak az egész arcán. Oké, hogy megtörlik maguknak a kis szájukat szalvétával, de hát könyörgöm, 2 évesekről beszélünk, nem lesz tökéletes az eredmény. Nem hiszem el, hogy nem veszik észre, és nekem is furcsa, hogy amikor kiviszik őket pelust cserélni, akkor arra van idő, hogy a vécét felkínálják, de arra, hogy gyorsan kezet/arcot mossanak, arra nincs.
Mondjuk én nem szólok erre be, nekem sem tart semeddig letörölni, de gondolatban én is megjegyzem mindig, hogy el se kell olvasnom a kirakott menüsort, mert ott látom a gyerek arcára száradva.
És 10 fős csoportról beszélünk, 2 gondozóval + egy dajkával, vagy ki az, aki ott van extra segítségnek. Szóval azért szerintem kapacitás az pont, hogy lenne rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!