Mik a családi bölcsőde személyi feltételei? Mint szülő, mit tudok tenni?
Gyermekem családi bölcsődébe jár (magán). 5 gyermekfős csoportok pontosabban 2 ilyen csoport található a bölcsődében. Van napi fotó szolgáltatás, napi angol stbstb. A bölcsődében összesen 2 fő dolgozik, a vezető + egy kisgyermeknevelő. Tudomásom szerint :
Családi bölcsődében legfeljebb 5 gyermek nevelhető, gondozható, kivéve, ha a bölcsődei szolgáltatást nyújtó személy mellett segítő személyt is alkalmaznak – ebben az esetben a meghatározott létszámon felül még 2 gyermek ellátása biztosítható.
A bölcsődébe jelenleg 12 gyermek jár, és tudomásom szerint lesznek jóval többen is 14-15en esetleg 16-an(ebből van, aki járni sem tud) mindösszesen 2 gondozóval. Hogyan tudnak ketten ennyi gyermekre vigyázni, gondozni őket, ágyazni,étkeztetést, pelenkázást megoldani? Tudnak eleget “foglalkozni” a gyerekekkel? Többször kaptam a gyermeket haza kakis /koszos ruhában és hanyagul felöltöztetve, én nem ezért fizetem a több,mint 100ezer ft-os havidíjat. Úgy érzem nincs a gyerekkel eléggé foglalkozva és nincsenek megfelelően gondozva, véleményem szerint 2 ember kevés erre a munkára. Mi szülők nem mehetünk be a bölcsődébe, nem tusom mi folyik ott napközben. Persze “vegyem ki a gyereket” már megkaptam, de ettől függetlenül szeret bölcsibe járni csak úgy érzem nem fejlődik semmit. Mint szülő tudok-e tenni valamit ezügyben? Lehet e ennyi gyermek a bölcsiben 2 gondozóra? Tanácstalan vagyok..
13.kerulet,Bp
Kedves utolsó, sajnálom a többi gyermeket is, feljelentésről szó sem volt, nem hiányzik még egy nyűg a nyakamra. Az oké, hogy kiveszem a gyereket, de most augusztusba fog ballagni, nem tennem ki újabb beszoktatásnak stb arra a kis időre... de ez nagyon bosszant, hogy ilyet megtehetnek!!! Nem hiszem el,hogy nincsenek pont ezért ellenőrzések vagy bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!