Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Szerintetek jó dolog a bölcsőd...

Szerintetek jó dolog a bölcsőde, vagy egy szükséges rossz?

Figyelt kérdés
Ma került szóba, hogy jelentkezzünk e bölcsibe vagy maradjak itthon oviig.Nem mondom, hogy nem számít a pénz, de ha úgy van,kibírnánk oviig. A munkahelyem rugalmas, de annyi érv van pro és kontra, elbizonytalanodtam. Adjam bölcsibe úgy hogy nem létszükséglet? Ki mit gondol? Nagyon érdekelnek az egyéni vélemények

2020. aug. 31. 17:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
35%
Nem mindenhol vannak jó játszóterek meg babamama klubbok.
2020. aug. 31. 19:28
 12/22 Derjaderja ***** válasza:
9%
Több pénz mindig jobb.
2020. aug. 31. 19:38
 13/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Természetesen ismerem a gyerekemet de fogalmam sincs, hogy napi 8 órában 2 idegen dadust es 13 másik gyereket hogy fogadna egyik napról a másikra.... nem látok a jövőbe ugyanis, gondolom ez akkor és ott derülne ki. A tesom gyereke is imádta a gyerektársaságot, a bölcsibe mégis 1 hónapot non-stop ordított

2020. aug. 31. 20:07
 14/22 anonim ***** válasza:
47%
Anyósom bölcsődei nevelő. Sosem adnám a gyerekemet bölcsibe, az elmondásai alapján.
2020. aug. 31. 20:56
 15/22 A kérdező kommentje:
Nekem is van barátnőm aki bölcsis gondozó volt, azota itthagyta es azt mondta ő biztod nem adná
2020. aug. 31. 21:24
 16/22 anonim ***** válasza:
91%
Mi okból nem adná? (csak kíváncsi vagyok)
2020. aug. 31. 21:32
 17/22 anonim ***** válasza:
56%

Sziasztok! Én is bölcsődébe dolgozok, de én imádom a munkám! Nálunk szuperek a nevelők a gyerekekért vannak! Én beadnám a picimet, mert:

1. A gyermeknek szüksége van a szocializációra, persze el is viheted különböző helyekre, de az akkor is más, mert ott vagy te is!

2. Ki kell alakítania a picidnek azt a személyiségét, amit akkor mutat a világnak, ha te nem vagy ott ( ez egyrészről jó, mert ő tapasztal, te pedig nem korlátozol - egy szülő a gyermek számára a teljes bizalom a legjobb esetben neked mutatja meg a valódi énjét, ahol hisztizhet, ahol a problémájára megnyugvást kap, ha folyton ott vagy egy csomó dologról lemarad, mert az intézményes környezet hatására a gyermek szabályozza ezt a tulajdonságot és inkább az információra figyel.)

3. Egy jó bölcsiben egy csomó olyan dolgot lát, hall, érez, tanul, ami otthon nem biztos, hogy lehetséges (pl. Furulyáznak, zenélnek, énekelnek neki, együtt gyúrnak tésztát, alkotnak, speciális fejlesztőjátékokkal játszhat, más ízű ételeket kostól - a legtöbb gyerek otthon nem hajlandó főzeléket enni, de a bölcsiben meg imádják, a szülők meg ámulnak - kipróbálhatja a kis wc-t, a mini csapot, könyebben osztozkodik, mert többen vannak, türelmet, erősödik az immunrendszere - ez részben rossz, de az ovira már alig lesz beteg a legtöbb pici - és nem mellékesen felkészül az ovira, nem viseli majd meg a váltás annyira, mert már tudja, hogy mész érte, minél később válik le, annál nehezebb a megszokásból kilépni

4. Azt gondolom, hogy a szülőnek is nagyon fontos a pihenés, a feltöltődés, vagy munkával, vagy a hétköznapokon lévő önidővel - persze nem kell átesni a ló túloldalára, csak azt mondom, ha pl az anyuka lehetőseget kap önidőre, amiben feltöltődhet sokkal több figyelmet tud az együtt töltött időben adni. Nem lesz olyan fontos minden más, hanem minőségi időt lesz képes adni.

Esetleg, sok helyen van lehetőség néhány napra egy héten elhelyezni vagy csak délig...szerintem mindenképpen megéri nem mellékesen hamarabb visszamehetsz dolgozni, mert az oviidőben tényleg beérik a bölcsi szele! ;)

2020. aug. 31. 22:30
 18/22 anonim ***** válasza:
73%
Ugyanezen dilemmámzom én is. Mi is megtehetnénk anyagilag, hogy ne adjam be. Viszont ő nem sokat van gyerekek között, de imádja őket, szerintem szeretné a bölcsit. Nagyon vidám, nyitott kisfiú, de most kezd nagyon "anyásodni".
2020. aug. 31. 23:02
 19/22 anonim ***** válasza:
43%
Akkor még addig kell, amíg nem kezdődik el ez a nagyon anyás korszak, akkor jóval könnyebb az elválás...később nehezebb főként a szülőnek, amikor hallja, hogy sír, de a legtöbbször nincs gond ilyenkor sem a picivel csak a szülőnek rossz, mert bűntudatuk van, hogy elválnak, de a babók jól érzik magukat a legtöbb esetben! :)
2020. aug. 31. 23:06
 20/22 anonim ***** válasza:
42%

Ráadásul vannak gyerekek, akiknek a szülő már kevés lesz a játékhoz és a napközbeni ingerekhez.

Hiába vittem én is a fiamat folyton a városba, találtam ki programokat, játszottunk, egyszerűen nem voltam elég neki. A bölcsiben nagyon szépen kialakult neki a napja, el is fáradt rendesen, sokat játszott, tanult új dolgokat, szépen aludt napközben és EVETT normálisan 😄

2020. szept. 1. 07:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!