A rokonoknak igaza van? Ott kellett volna hagyom a jó munkahelyet hogy otthon maradhassak a babával?
29 éves vagyok, a férjemmel nemrég lett egy babánk. Még nem terveztük be, de így alakult és nagyon örülünk neki. Most volt 4 hónapos. A férjem nem magyar, külföldön élünk. A szüleim is külföldön élnek tőlünk nem messze.
Sajnos a szülés szabadság csak 3 hónap, így amikor kiderült hogy várandós vagyok, nem sokkal utána bölcsi után kezdtünk nézelődni. Tálaltunk is egy jót, ami nem olcsó de közel van és jó minőségű, a gondozok is kedvesek.
Nos, ahogy letelt a 3 hónap szülés szabadság, nekem vissza kellett menni dolgozni, és a pici bölcsiben van reggel 8tol este 6ig. Természetesen a férjem vasárnaptól szerdáig dolgozik 8tol hatig, így a kicsi csak hétfőn, kedden es szerdán van bölcsiben. Én 830tol dolgozok 530ig igy csak 6 elott nem sokkal tudok érte menni.
A szüleim nem örülnek hogy bölcsis a kicsi, de megértik. De sajnos a rokonsag tobbi reszerol egyfolytabam lecsesznek hogy nem hogy ott hagytam volna a munkát, nem ér annyit a pénz, stb. Hozzá teszem a szüleim is dolgoznak és az anyósomék is. A férjem van a picivel csütörtök és pénteken is.
Nem hagyhatom ott a munkát mert nagyon jól keresek és ilyen lehetőség nincs még egy. A férjem sem hagyhatja ott, mert kell a két fizetés. Ahol élünk ott kell hogy két kocsink legyen, fizetni kell a házat, a rezsit, a kaját, és a bölcsit is. De mivel csak 3 napot jár így az ár majdnem hogy a fele mint az átlag bölcsiseknek .
Bűntudatom van, de én látom miből gazdálkodunk és mennyire nehéz lenne ha otthon maradnék és csak 2-3 év múlva mennék vissza valahova ahol a jenelnegi fizum töredéket keresnem csak.
Ne foglalkozz velük. Engem itthon megszóltak páran, mert 2 éves korában vissza akartam menni dolgozni. Jaj minek, jaj így jaj úgy, aztán mikor kerek perec megmondtam, h nem akarunk éhenhalni a hatalmas összegből, amit a harmadik évben adnak, befogták.
Mindig lesz valami, amiért beléd fognak kötni az okos rokonok, mert más faxával verni a csalánt a legkönnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!