Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ekcémás babák? Kinek mitől...

Ekcémás babák? Kinek mitől lett ekcémás a babája ha egyáltalán kiderült az ok. Mikor jelentkezett és elmúlt e ha igen mitől?

Figyelt kérdés
Nekem 2 hónapos lesz a babám a doki szerint ételallergia. 4 hete diétázom de még ekcémás.
2019. máj. 7. 20:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Az én kisfiamnak tejfehérje-érzékenység váltotta ki, emiatt sokszor bukott és hányt is. Először Pregominra, majd Neocate tápszerre váltottunk. A refluxra ajánlott Nutriton sűrítőre is érzékeny volt. Kezdetben anyatejes volt, de akkor még ittam tejet, enyhe tünetek már akkor is voltak, de igazából a tápszertől lettek súlyos tünetei. Nekem is volt ekcémám, de mint később kiderült, én nem csak a tejre, hanem a gluténra is érzékeny vagyok, utóbbitól jön ki rajtam. A fertőző betegségek, oltások pici korában súlyosbították a bőrtüneteit, később a téli hidegtől jött ki az ekcémája a lábán és az arcán. Pár terheléses időszakot kivéve a mai napig tejmentes az étrendje. Odafigyelek a mosószerekre, nem hord nagyon műszálas ruhákat, nem kenem semmilyen krémmel (testápoló, naptej), csak szükség esetén tiszta növényi olajokkal. A probiotikumok, vitaminok és a jó étrend sokat segítettek, már kb. 3 éve nem jött ki az ekcémája, pedig most már úszni is jár.
2019. máj. 10. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!