Csecsemőnél magasabb cukorérték?
Kevés az infó. Mekkora csecsemő, mennyit mértek? Anyatejes, tápszeres, hozzátáplált?
Egyébként HgbA1c-hez nem kell éhomi méeés
Nem evett ivott közvetlenül a vérvétel előtt? Mi egyszer úgy jártunk hogy kint ivott almalét, es be is hívták. Ekkor lett ennyi. Minket nem küldtek sehova.
Szinte biztos vagyok veletek is ez történt. Pont abban a pillanatban mérték mikor benn volt a cukor a vérében. De akkor időponttól függően 10 alatt jó az érték. 1 óra múlva kell 7,8 alatt lennie, 2 óra elteltével kell visszatérnie kiinduló értékre.
Nem tudom mi az a se glükóz szint, nem is dobott fel releváns infot a gugli nekem. Egy ekkorka gyereknél nem hiszem hogy éhgyomrit tudnak csinálni, terhelést sem.
A tuti a HbA1C vizsgálat lenne, az azonnal mutatja mi a helyzet. Ezt szokták pillanatnyi cukor és HbA1c.
Az se glükóz az egy sima vércukormérés. Miért ne lehetne éhgyomorra menni? Ha szükséges, akkor muszáj megcsinálni. Sokkal kisebb csecsemők is kibírják. (HbA1c-t cukorbetegeknél néznek, neki nem valószínű, hogy kiírják ezt a vizsgálatot)
Egyébként, ha tej után 6,3 volt a cukra, akkor szinte kizárt, hogy cukorbeteg legyen (csak hogy megnyugodj).
Az éhhomi vércukor 12 órás éhezés után mérhető. Minek kéne tudnia az éhhomi vércukrát? Tök mindegy mennyi, hiszen folyamatosan változó értékről beszélünk egészséges embernél is.
A cukorbetegséget a HbA1cből állapítjak mert az mutatja az anyagcserét.
Cukorbetegeknél is csak ezt az egyet nézik. Éhhomi vércukrot még a fiamnal sosem néztek pedig 10 eve cukorbeteg. A HbA1c tökéletesen mutatja az anyagcseréjét.
Ha felmerülne biztos nem szenvedtetném a gyerekem hogy éhhomi vércukrot nézzenek nala, ha nem irjak ki a HbA1c-t, 2000-3000 forint egy ilyen vizsgalat magánlaborban, meg kell nézetni. A magánlabor sok helyen ugyanaz a normál labor, csak fizetsz a vizsgalatért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!