Járt már így valaki? Tüdőgyulladàs.
Március 29-től beteg,làzas a 3 éves kislányom. A hàziorvos arcüreggyulladásra tippelt,Klacidot adott a lányomnak,plusz Ambroxol szirup,orrcsepp.
Április 3-ra picit jobban lett a lànyom,hőemelkedésre csökent a làza 1 napra. Majd visszavittem pèntek reggel (ápr. 5), mert 39.6 fokos làzzal kelt, elesett volt nagyon.
A doki kijelentette,hogy nem tudja,mi baja a lányomnak,aki akkor már 8 napja volt beteg,és szedte folyamatosan a gyógyszereket. Mindenesetre írt Zinacef injekciót 6 adagot. Reggel-este péntektől vasárnapig.
Szombaton,mikor vittem ügyeletre szurira,kértem a doktornőt,hogy vizsgálja màr meg a lányom. Meghallgatta,azonnal küldött minket röntgenre. Tüdőgyulladàs....
Iszonyat pipa vagyok. Egyrészt ma már 10 napja làzas a lányom. Másrészt ha nem tudja,mi baja,küldjön már tovàbb,a szentségit!!! Ne kísèrletezzen....
Azt beszéltük a férjemmel,otthagyjuk ezt a dokit,mivel teljesen félrekezelte a lányunkat.
Azért a mai vilàgban ciki nem felismerni egy tüdőgyulladàst...Mèg jó,hogy az ügyeletes orvos rájött.
Lesz ennek valami következmènye az orvosra nézve! Gondolom,nem...
:((
Nézd, Magyarorszagon antibiotikumot adnak a világon mindenre, pláne ha nem tudjak, hogy pontosan mi a baja a gyereknek. Az orvos ennek megfelelően járt el.
Amúgy meg ha a húgod gyermekorvos, miért nem hozza hordod a gyereket?
Szia! Mi ugyanígy jártunk annó, csak én voltam az alany gyerekként!
Injekciozás, magas láz, aztán pont szabin volt a saját doki, és a helyettes doki vette észre, mi is van. Kórházban tüdögyuszit állapitottak meg és egy pár napot ott is kellett töltenem.
Az én Anyukám azzal a lendülettel át is irarott a másik dokihoz, és mind a mai napig eszébe jut és szidja a félrekezelő doktornőt.
Vagy a tesód tudja rosszul, vagy a tüdőgyógyász szakorvos főorvosnő, akinél mi jártunk. Ő ugyanis nem tudta fonendoszkóppal való (napi többszöri) hallgatózás alapján eldönteni, hogy van-e éppen kialakulóban tüdőgyulladása a gyereknek, vagy sem... Ezért röntgent kért.
Nekünk számtalanszor elmagyarázták a kórházban (bronchitis miatt sajnos sokszor jártunk), hogy a tüdőgyulladás sokszor a légúti nyavalyák FELÜLfertőződéseként alakul ki. Tehát van egy alapbetegség (vírusos, vagy bakteriális), amiből menet közben kialakul a tüdőgyulladás. Simán benne van a pakliban, hogy először más baja volt a kislányodnak és a tüdőgyulladás csak időközben alakult ki. (Ami nektek is csak a röntgen alapján derült ki ugyebár...)
Hát, mindenesetre nem valami bizalomgerjesztő, hogy vaktában dobálóznak a gyógyszerekkel diagnózis nélkül...
Akkor lehet,hogy ez a normális? Vagy én élek álom világban...Az is lehet.
Köszönöm a válaszokat. A dokicserét megvitatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!