Lázas a babám mit tegyek?
Akkor 39,3 csak, fél fokot le kell vonni ha ott méred.
Nekünk is volt mikor a lányunknak ilyen magas volt, beraktuk egy kád meleg vízbe és nagyon lassan kevergettük hozzá a hideget amíg szépen le nem hűlt, utána kapott kúpot, 1 óra múlva már csak 38,pár fok volt
ELső baba? Én is emlékszem erre a rémületre, pedig az én kislányom csak náthás lett 2 hónaposan...
Ha nincs másik gyerek, akiről gondoskodnod kell, mondj le a házimukkáról a mai napra. Keress a mélyhűtőben valami ehetőt, azt olvaszd fel ebédre, vagy találj ki valami rendkívül egyszerűt.
A továbbiakban ringasd, babusgasd a kicsit, ha van hordozókendőd, kösd magadra. Próbáld szoptatni, ha nem fogadja el, itasd teával, vízzel akár kávéskanalanként. Éhen halni nem fog, de folyadékra szüksége van. Nézd meg, mikor lehet a következő adag gyógyszert beadni, azelőtt mérd meg újból a lázát. Ha nagyon izgulsz, a kúp beadása után egy őrával is megmérheted, de ne azt várd hogy normál értéket kapsz, örülj, ha nem ment följebb. Nem kell mindenáron normálisra lenyomni a gyerek hőmérsékletét.
És nyugi! Ezek a betegségek az esetek döntő többségében simán meggyógyulnak, gyakran antibiotikum se kell hozzá.
Igen, első baba! Nagyon megijedtem.
Megmértem 1 órára rá, mar csak 38.7, amibol levonok akkor 38.2 :)
Koszonom szepen a valaszt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!