Mi a különbség a két oltás között, melyiket érdemes beadani?
Figyelt kérdés
Nem kötelező oltások közül eddig a neisvac-c-t kaptuk egyszer. Februárban kapjuk a másodikat.
Mi a különbség a neisvac és a meningococus között?
Érdemes mind a kettőt beadni és a meningococust mikor?
Lehet hogy ez egy nagyon buta kérdés, de hiába néztem utána nem értem :( a gyerekorvos illetve a védőnő felvilágosítása nulla :(
2019. jan. 30. 11:20
1/7 A kérdező kommentje:
*beadni
Bocsánat az elírásért!
2019. jan. 30. 11:24
2/7 anonim válasza:
Meningococcus = agyhártyagyulladást okozó baktérium. Ennek több változata van, amit különféle kórokozók okoznak. A Neisvac oltás a meningococcus C ellen véd. A Bexsero oltás a meningococcus B ellen. A Neisvac pár éve dobozdíjas lett, a Bexseroból egy oltás 30 000 körül van és három kell abból is.
3/7 anonim válasza:
Mi beadattuk/beadatjuk ezt a két fajtát a gyerekeknek, azt nem írtam. Van még egy kombinált agyhártya gyulladás elleni oltás is, de arra azt mondta a gyerekorvos, hogy ha B és C ellen oltva vannak, akkor az már nem szükséges.
#1 voltam
5/7 A kérdező kommentje:
Akkor a B ellen még be lehet oltani?
2019. jan. 30. 12:09
6/7 anonim válasza:
Persze, ezek függetlenek egymástól. Ha pl. beadatod a Neisvacot, akkor C ellen védve lesz, de B ellen nem. A Neisvacot már hamarabb megkapták az én ikreim is, abból nekünk már csak egy van hátra, a Bexserot csak most kezdtük el, tegnap kapták az elsőt, így abból még kell kettő.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon sokat segítettetek :)
2019. jan. 30. 13:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!