Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Kötelező a bárányhimlő elleni...

Kötelező a bárányhimlő elleni oltás?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam kötelező lesz az oltás.

Viszont úgy tudom csak néhány évig véd. Akkor erre figyelni fognak? Mert ha tiniként vagy felnőttként kapja el, akár meddő is lehet.

Vagy így is átesik a bárányhimlőn gyerekként, csak gyenge lefolyású lesz?

Nem oltásellenes kérdés, inkább "tudatlanság". Túlságosan különböző információkat mondtak az orvosok is.

2019. jan. 1. 20:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Még nem olyan régi a kérdésed. Kisfiam 15 hónapos,sokat olvasgattam a témában,mert mindenki mást mondott. A védőnő azt mondta,ne adassam be,míg a gyerekorvosunk kifejezetten javasolta,kiakadt azon,h a védőnő mit mondott.

Azt mondta a dokinéni,h valójában nem maga a betegség a durva,hanem a szövődmények,amiket okozhat. Azt mondta,lehet,h nem kapja el soha,vagy ha mégis,akkor nem lesz olyan durva. Az oltásnak az a lényege,h működésre készteti az immunrendszert a betegséggel szemben.

Én akkor döntöttem úgy,h biztosan beadatom,amikor most a napokban az rtl híradóban volt,h egy 4 éves kislány belehalt a szövődményébe. Javaslom,ha nem láttad,keress rá a neten.

Persze,ezt most még te döntöd el,amíg nem kötelező az oltás. Nem tudom,mennyi idős a gyermeked,de életkorhoz kötött,2 oltásból áll,az elsőt 15 és 18 hónapos kor között kell beadatni,6 hét múlva a másodikat.

Mi felírattuk,kiváltottuk,kb 10ezer Ft volt az első adag. De mindegy,én úgy vagyok vele,h a gyerekem egészsége nem pénz kérdés...

Tegnap kapta meg a 15 hós (MMR) oltással együtt.

Nem akarlak rábeszélni,mert én sem tudom,jól tettem-e,h beadattam,de remékem segítettem vmit!

2019. jan. 23. 06:06
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"Egyébként egészséges gyerekek között a komplikációk nem ritkák, általában 1:50 arányban fordulnak elő. A leggyakoribb a hólyagok elfertőződése, sokkal ritkább a vírus okozta tüdőgyulladás vagy agyvelőgyulladás. A veszélyeztetettek között sokkal nagyobb a komplikációk előfordulása, sőt a halálozás is"

De, lehet halálos is.

És miért jó, ha lázasan vakarózva otthon szenved 2 hétig, aminek a hegei lehet hogy örökre megmaradnak, miért nem jó, ha ki sem kell venni a közösségből, és nagyon max 2-3 pöttyel megússza?

2019. jan. 23. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!