Anyatejes babák anyukái, beadattátok a rota vírus elleni oltást? Mi az összefüggés a szoptatásés a rota elleni védelem közt?
Gyerekorvosunk szerint nem kell oltani ez ellen, mert 100%-ban anyatejes a fiam. Akkor én ezt csak elfogadtam,gondoltam, a doki ért hozzá...de az összefüggésre nem jutott eszembe rákérdezni.
Mondjuk az én immunrendszerem szerencsére nagyon jól működik, nem szoktam elkapni a járványok kellős közepén sem a betegségeket. Gondolom, az ellenanyagokat a tejen keresztül a baba is megkapja (?)
Sajnos,a lányom nem kaphatta meg a rota oltást,pedig szerettem volna. 2.5 éves,eddig 4x voltunk 1-1 hetet kórházban hányás-hasmenés miatt. :((
A bárányhimlő ellenit és a Neisvac-ot (meningococcus C ellenit) megkapta.
A szoptatott babák ugyanúgy elkaphatják a rotát mint a tápszeres vagy épp már hozzátápláltak.
Mi beadattuk aztán oltási mellékhatással mégis kórházba kerültünk a picivel.
Annyit még hozzáteszek,hogy attól,hogy egy baba megkapja a rota elleni oltást,calici vagy más enterovírus miatt simán kórházba kerülhet hányás-hasmenés miatt.
Sőt! A rota oltás se véd mindegyik rota törzs ellen. De azért persze hasznos lehet. Már aki megkap(hat)ja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!