Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Nedvedző horzsolásos sebet...

Nedvedző horzsolásos sebet éjszakára hogyan érdemes bekötni?

Figyelt kérdés
Térdén van pont és viszonylag nagy. Nem tudom kell-e bekötni, a beleragadás miatt. Vagy mit érdemes csinálni vele?
2018. júl. 14. 20:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

71%-os, te max kötszergyártó vagy gyógyszertáros lehetsz.

A mi gyerekorvosunk sem ajánlja a kötözgetést egy kisebb seb miatt. Ha nagy kiterjedésű, mély seb, nem áll el a vérzés akkor inkább sürgősségi. Ott szakszerűen ellátják a sebet.

Szépen gyógyulnak a sérülések, akkor szoktam lezárni, ha elmegyünk otthonról, ezt is csak amíg szükséges.

A kötözgetős fertőtlenítős ismerőseimnek mindig begyullad a seb kb 2× annyi idő, míg rendbe jön

2018. júl. 15. 06:51
 12/13 anonim ***** válasza:

11, bár nem engem szólsz le: én baleseti ambulancián dolgozom, 26 éve.

Amióta vannak normális új kötszerek, fedjük. Régen valóban nem kötöztük, mert az eltávolítás rosszabb volt, mint ha szabadon hagytad.

2018. júl. 15. 07:07
 13/13 anonim ***** válasza:
Oké, én sem vitatkozni akarok, de emlékszem a sebhintőporos korszakra. A sebkezelésről szóló cikkek, kivétel nélkül reklámok. Ma mindenre rámondják, hogy jó, aztán bebizonyítják az ellenkezőjét. Feleslegesen nem merem kenegetni semmivel. Ha úgy látnám komolyabb sebet szerzett, akkor én mindenképpen elmennék vele a balesetire.
2018. júl. 15. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!