Véleményeket kérnék 9 hónapos lázas baba?
A sógornőm kisfia 9 hónapos. Első baba. Túlzottan félti. (Annyira, hogy 5 hónapos koráig nem merte egyedül fürdetni, minden fürdetést a nagyi csinált, aki 2 házal arrébb lakik és szegény hiába tolta le, ha nem segített akkor inkább elmaradt a fürcsi.
Na szóval. Nekem is van gyerkőcöm, már 10 éves, most várom a második kisfiúnkat. De valami nagyon feltűnt. A sógornőm kisfiának bármi apró baja van azonnal beletöm az anyukája valami gyógyszerfélét. Pl 37.6 fokos hőemelkedésre lázkúp plusz Nurophen szirup. Egyáltalán nem gondolkodik. Múltkor a baba 2 napon keresztül hányt, ami idő alatt 1 üveg Nurophent és még plusz valami mást is beleerőszakoltak. A második nap estéjére már sugárban hányt szegényke, ment a hasa és állandóan sírt. Akkor volt kb 7 hós. Azt mondták jön a foga és azért. Mondtam nekik, hogy fogzástól nem megy a hasa és a hányás sem kellene, hogy ilyen erős legyen, nem lehet hogy a sok gyógyszertől kikészült a gyomra? Enni sem akart, ennek ellenére félóránként próbáltak beletömni valamit.
Hogyan tudnám sértődés nélkül elmagyarázni a szülőknek hogy amit tesznek az nem biztos hogy jó?
Szerencsére jól fejlődik a baba, de a nevelési módszerük katasztrófa. És nem csak ezen a téren.
Tudom, nem az én gyerekem, de néha sajnálom szegényt.
Nem lesz baja a gyereknek. Tudom jólesik olvasni hogy "húú a sógornőd de hülye, neked tök igazad van, beszélj vele gyorsan mielőtt tönkreteszi a gyereket!!!" de sajna nem ezt írom. Ne szólj bele.
(nyugi, sok itt a pletyis Magdi anyus imád ilyenkor károgni szóval lesz aki azt fogja írni amit vársz)
A nurofen dobozan rajt van mennyi a napi adag nem hiszem, hogy 1 flakonnal letoltak neki.Olvasni nyilván tudnak.Lehet hasmenés fogzaskor.Nalunk pld jön a gyerek 6.dik foga és megint megy a hasa,pont mint az előző 5fognal.Viszont én olyat nem hallottam, hogy fogzasnal hánynak a babák..Ha jól fejlődik a baba, akkor biztos rendesen ellátják.
Hagyd őket ,az ő babajuk és nyilván a legjobbat akarják neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!