Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Sokgyerekes nyaralás idején...

Sokgyerekes nyaralás idején kitörő betegség - mi lett volna helyes?

Figyelt kérdés
A rendes éves júniusi nyaralásra mentünk, nagy baráti társasággal (sokukkal csak ilyenkor találkozunk egész évben), ez az év egyik legfontosabb eseménye felnőtteknek és gyerekeknek is, nagyon várta mindenki. Minden gyerek egészségesen és jókedvűen érkezett, majd a második napon a kisebbik gyerekem belázasodott. Nap közben egyszer-kétszer felment a láza, de egyébként jókedvű volt,nem volt levert stb. Később kiömlés szerű, melegkiütésre hasonlító pöttyök jelentek meg rajta. Az egyik anyukán észrevettem, hogy kissé aggódik. Sajnos nem is alaptalanul, mert másnapra az ő gyereke is pöttyös lett. Na most legjobb tudomásom szerint már a tünetek, láz előtt is fertőz az, aki beteg. Márpedig az első napon nyilván gyanútlanok voltunk, a gyerekek természetesen játszottak, érintkeztek stb. Utána próbáltam persze távol tartani a legkisebb gyerekektől, de gondolom addigra már mindegy volt. Az anyukán mindenesetre úgy éreztem, neheztel. Szerintetek ilyen esetben lehet az az elvárás, hogy a láz után azonnal csomagoljunk, és irány haza?

2018. jún. 18. 21:27
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nos, részben kísérleti céllal írtam ki a kérdést, nem csalódtam :) Azért akik éltek már máshol is, tudják, hogy nem mindenhol ez a közfelfogás. Két gyerekkel pedig egyébként is átértékelődnek már a dolgok, a nagyobbik szempontjait is figyelembe kell venni, ő pedig mindőnk közül leginkább várta ezt a kis kiruccanást.

De a jó hír, hogy nektek biztosan nem kell velünk nyaralni, szóval nyugalom :)

2018. jún. 18. 22:55
 12/20 anonim ***** válasza:
40%
Mi is nagy baráti társasággal jártunk nyaralni, általában 2 hetet elkerülhetetlen volt, hogy valaki beteg legyen. Fertőző betegségnél a beteget amennyire lehetett próbáltak elkuloniteni, de olyanra nem emlékszem, hogy haza jott volna bárki is.
2018. jún. 19. 01:46
 13/20 anonim ***** válasza:
7%

Én is hazajöttem volna, főleg hogy volt már ezirányú negatív tapasztalatunk, a mi fiunk végül külföldön kórházba is került. Ha hazaindulunk, talán megúszhattuk volna.

Én úgy gondolom hogy egy szülőnek a gyereke kellene hogy első legyen. Két gyereknél az egészséges maradhatott volna ott apukával én meg hazajöttem volna a beteggel. Gondolom betegen te is jobban szeretnél a saját ágyadban, nyugalomban pihengetni.

2018. jún. 19. 06:53
 14/20 anonim ***** válasza:
62%

Érdekes, amint senki nem neked adott igazat, úgy felháborodtál mint egy vadmalac. Akkor mi a francnak tetted fel a kérdést ha szerinted tök hülye mindenki aki szerint haza kellett volna jönni?

Ja persze..kísérleti szándékkal. Na ne. Egyszerűen önigazolást akartál keresni, csak épp te mentél szembe a forgalommal és amikor szembesültél ezzel rögtön baromi határozott lettél, hirtelen kiderült hogy nem nehezteltek rád sőt a renitens társaságból seeenki nem ment volna haza és különben is csak kísérlet volt a kérdés. Kit hülyítesz?

2018. jún. 19. 07:04
 15/20 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem egyszerűn bunkóság beteg gyerekkel kisgyerekes baráti társaságban maradni. Pláne, h ez egy lázas, fertőző dolog. Úgy csináltam volna, ahogy az egyik válaszoló írta, én haza a fertőzővel, apa marad lent a másikkal, vagy haza az egész család. Biztos mindenki örült nektek, h megfertőztétek az egész bandát. Azt meg ne hidd, h a hátad mögött nem pletyiznek ki.
2018. jún. 19. 10:06
 16/20 anonim ***** válasza:
41%
Jaj kérdező, hagyd már ezt a fellengző dumát. Mások leszarás mindenhol bunkóság.
2018. jún. 19. 12:08
 17/20 anonim ***** válasza:
53%
Ha nem negyven fokos láza van a gyereknek, nem szaladtam volna haza, jeleztem volna a többi szülőnek hogy mi a helyzet, és próbáltam volna a beteg gyerekkel jobban elszigetelődni a többiektől, ennyi.Egy kis vírus nem a világ vége azt gondolom.Mondom ezt úgy hogy az első gyerekemmel minden kis vacak betegségre ráparáztam, de már két gyerekkel nem vagyok ilyen, betegségek jönnek mennek.
2018. jún. 19. 14:17
 18/20 anonim ***** válasza:
40%
Oké utolsó, és gondolom örültél volna ha egy felelőtlen szülő mitt a te gyereked kap el valamit aminek lehet kórház a vége...
2018. jún. 19. 14:19
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hol és mit gondoltál felháborodásnak, szó sincs róla. Csak kiábrándító, milyen sokan és milyen élvezettel repülnek rá arra, aki tálcán kínálja a lehetőséget egy kis szabad mocskolódásra. Nagyon szívesen, jövök máskor is :-D
2018. jún. 20. 16:38
 20/20 anonim ***** válasza:
Persze nyilván más a bunkó, nem te..:D
2018. jún. 20. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!