Torokfájásra antibiotikum?
A doki mindig felírja. Fájdalomcsillapító,gyulladásgátló meg nuku...Most én kérjem?? Ciki lenne..
Mondtam,hogy ne írjon már antibiotikumot,ha lehet,mert most kezeltem ki egy 2 hónapig tartó hasmenésből a gyereket
Előtte 1 hétig kórházban voltunk hányás hasmenés miatt.
Ha antibiotikumot szed a lányom,durván megy a hasa. Többfélét próbáltunk,probiotikumot is kap,de hiába.
A torokgyulladást nem vírus okozza? A doki ezt miért nem tudja? Még csak 2 éves a lányom,de már számtalanszor írt neki. :((
Szerencsére 5 éves fiam eddig kb 3 alkalommal kapott antibiotikumot.
Pedig kellett már szemcsepp, rendszeresen fülcsepp, torokra valami, köhögésre... stb.
Nekem a Tantum verdét javasolta a doktornő, ezzel fújom be a torkát, amikor fáj.
(Nekünk szerencsénk van, SOHA nem ír antibiotikumot elsőre, mindig anélkül próbálja megoldani. Ha nem javul, csak akkor ír. De ez nagyon ritka.)
Akkor ne add be neki az antibiotikumot, hanem használd a fentebb említett torokfertőtlenítőt, meg kúrálgasd, hátha túljut rajta. Vagy vidd el egy másik gyerekorvoshoz is, blöfföld azt, hogy a ti dokitok szabin van, ezért szeretnéd mással megvizsgáltatni (ne áruld el az antibét, mert a dokik sokszor összezárnak). Ha elviszed esetleg máshoz, majd írd meg, mit mondott!
Egyébként mi bíráltuk már felül doki döntését. Anyóséknál voltunk, a fiunk szarul lett, elvittük az ottani orvoshoz, aki csípőből adta az antibiotikumot.
Még aznap hazajöttünk, másnap elvittem a fiunkat a mi saját gyerekorvosunkhoz, aki helyeselt, hogy nem adtam be, nem kellett antibiotikum. A mi gyerekorvosunk is próbálja elkerülni a gyógyszeres kezelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!