Ujszulott (7hetes babát) mikor kell orvoshoz vinni ha vélhetően hőemelkedése van?
Felhívtam a dokit, azt mondta ha tartósan 37,4-37,5 marad akkor vigyem be vizsgálatra.
Hmm...
Hol mered? Popsiban? Levonás után ez az értek?
Én vinnem ha úgy érzem baj van.
Az én dokim azt mondta, hogy születése után 2-3 napig nézzem neki a hőmérsékletét, hogy tudjam, hogy mennyi az alaphője, és ha eltérést látok hívjam, mert ilyen kicsi korban a láz nem játék, és nem szabad kivárni úgy, mint nagyobb gyereknél (kivéve oltás természetesen). 3 hónaposan mértem neki 38,3-at végbélben, levonás nélkül, és bár semmi baja nem volt, nem volt étvágytalan, nem volt nyűgös, hívtam a dokit, aki berendelt, és kiderült, húgyúti fertőzése volt.
Úgyhogy én nem értek egyet azzal, hogy ez normális testhő és ne méregesd neki, mivel írtad, hogy neki 36 x a normál testhője.
Figyelgesd, hiszen még nagyon kicsi és ha úgy érzed, és van rá mód és lehetőség, hívd le a dokit, hogy ne kelljen a sok beteg közé felvinni a kicsit (nálunk legalábbis a fél város kidőlt influenza és tüdőgyulladás miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!