Bexsero oltást beadattátok? Volt olyan, aki szerette volna csak anyagilag nem fért bele?
Figyelt kérdés
Erősen gondolkozunk rajta. Nem mondom, hogy annyira megtehessük, de ha amiatt lenne valami baja a babánknak, hogy nem áldoztuk rá azt a pénzt, akkor azt szerintem nem bocsájtanánk meg magunknak. Barátnőmék jobban megtehetnék és nem adatták be a gyerekeiknek, szerintük és a gyermekorvos szerint felesleges. A mi orvosunk pedig ajánlja.2018. jan. 3. 13:47
1/6 anonim válasza:
Szerettem volna, anyagilag is belefért volna, meg is rendeltem, de gyerekimmunulógus lebeszélt róla, azt mondta ha nagyobb lesz a gyerkőc visszatérhetünk rá.(18 hónapos most a kisfiam).Kis száalékban kawasaki szindrómát (érgyulladást okozhat).
2/6 anonim válasza:
szerettem volna de nem tudjuk kifizetni. 17 hós a fiam. minden más nem kötelező oltást megkapott az influenza ellenin kívül, még a rotát is, pedig az sem volt olcsó.
3/6 anonim válasza:
Beadattuk az elsô kettôt, a harmadik 1éves kora körül lesz. Természetes volt, hogy az ajánlottakat is beadatjuk. Sajnos van ismerôs, aki a B típusúban halt meg, de ettôl függetlenül is. Tényleg drága, de ilyesmin nem éri meg “spórolni”.
4/6 anonim válasza:
#3 vagyok. Azt jutott eszembe, hogy ha anyagi akadálya van, érdemes az önkormányzatnál érdeklôdni, hogy adnak-e támogatást hozzá. Van, ahol igen. Változó, hogy mennyit, meg hogy milyen oltásra (pl. HPV ellenit sok helyen támogatja cagy kis is fizeti az önkormányzat), szerintem egy kérdést megér.
5/6 anonim válasza:
"Egyelőre nem tudjuk, hogy a Bexsero által nyújtott védelem mennyi ideig tart. Új, de kismintás adatok sze- rint [23] még az öt oltásban részesülteknél is (ez több, mint ami a jelenlegi ajánlásokban szerepel) a baktérium- izolátumtól függően csak a gyerekek 44–88%-a rendel- kezik protektív antitesttiterrel 20 hónappal az utolsó ol- tás után.
Nem tisztázott még az sem, hogy a Bexserónak milyen hatása van a nasopharyngealis hordozásra, azaz képes-e és ha igen, milyen mértékben nyájimmunitást kiváltani; az első eredmények szigni káns, de kismértékű (20– 30%-os hordozáscsökkenés) hatásról tanúskodnak "
244. Oldal az orvosi hetilapban. Magyarul, ha öt oltást adsz a gyereknek, még akkor sincs 20 hónap után védettsége.
6/6 anonim válasza:
Szia! Beadattuk. Kisfiam korababa, a kórházban ajánlották, amikor visszamentünk vizsgálatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!