Barátnőm nagyon oltásellenes, és emiatt több konfliktusunk is volt, normális ez?
Mióta gyerekeink vannak, kb minden havi státuszvizsgálaton nekemjön, hogy "mármegintmilyenszart adattatokbe?"
Teljesen kiakadt hogy kapott rota oltást, meg agyhártyagyulladás ellenit is. Szerinte ezekben HIGANY van és amúgy sem kell ennyi oltás, majdhogynem azt állítja hogy én vagyok a tudatlan, de ész érveket nem tud mondani, csak még azt hogy drága... Hozzáteszem az influenzát és a bárányhimlőt nem adattuk pl be, tehát nem mindent ész nélkül kap a babánk. Más is volt ilyen helyzetben hogy ebből konfliktus lett? inkább már nem is válaszolok a hülyeségeire.
Ne barátkozz vele többé. Elhiszem, hogy 20 év barátságot sajnálsz befejezni, de vele nagyon súlyos problémák vannak.
A legsúlyosabb nem az, hogy oltásellenes, hanem, hogy nem fogadja el, hogy te másképp vélekedsz erről. Ő kérdez rá, ő kötekszik veled, ő akarja irányítani a te gyereked dolgait.
Gondolj arra, mit éreznél, ha anyósod lenne ilyen!
És míg egy anyós mégiscsak a férjed anyja, a gyereked nagymamája, őhozzá semmi egyéb nem fűz(ött), mint emberi szimpátia - ami már rég elpárolgott.
Igaz, én férfi vagyok, más lelkivilágú, de a legközelebbi megjegyzése után megmondanám, hogy részemről az ismeretség le van zárva, ezentúl a köszönését sem fogadom.
8,
Kötekedés, ha felhívom a figyelmet egy közkeletű tévhitre?
A Dévény nem az egyetlen módszer, csak a legnépszerűbb. Azonban egyáltalán nem megfelelő minden problémára.
A jó gyógytornász pedig - akár Dévényes, akár nem -, pont arról ismerszik meg, hogy orvosi papír nélkül hozzá se nyúl egy gyerekhez, mert tudja hogy nem mindegy a háttérben lévő ok és a nem megfelelő kezelés árthat is.
Ennyit erről. Ha neked ez kötekedés, okoskodás, akkor agyő!
És egyébként úgy jött ide, hogy a kérdező azzal kezdte, hogy mi mindenben okosabb a barátnőjénél...
Attól is még lehettek barátok, ha más a vallásotok vagy a politikai nézetetek. De ha folyton összevesztek, tök mindegy min, és nem tudtok kibékülni, akkor már nem vagytok barátok. Ha mégis próbálkoznál kibékülni, akkor meg az egyetlen út hosszútávon, ha normálisan elmondod, hogy téged nagyon bánt ilyen helyzetekben a viselkedése, akkor is, ha barátságokra való tekintettel próbálod feltételezni, hogy jót akar, és kéred, legyen már empatikusabb veled ebben a kérdésben (is).
(Ha akarsz ellenérveket: [link] )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!