A csecsemőkori hasfájás = folyamatos sírás több órán át?
Háromhetes kisbabánk van és körülbelül két és fél hete kezdődött nála a sírás. Először több órán át tartott a délutáni vagy esti időszakban, most már minden szoptatás után sír (tejem van, szopik eleget, BioGaia cseppeket adunk neki, Infacol-t négy napja kapja szoptatás előtt) és szinte vigasztalhatatlan. Napközben max. 1 óra hosszúságút alszik, utána kezdődik a sírás.
Ilyen a hasfájás? Tud ennyi időn át tartani egy napon keresztül? Akinek sírós babája volt, annak szintén ilyen kitartóan sírt? Mit lehetne tenni? Ölelgetjük, ringatjuk, hintát szerelünk fel neki, amiben feküdhet, masszírozzuk....milyen praktikák vannak még? Lassan már kipurcanunk mindketten a sok sírástól és a tehetetlenségtől.
Köszönöm válaszaitokat előre is :)
Laktáz enzim! +neked diéta!
Ez a leggyakoribb ok.
Orvos hogyne látta volna. Ki is jött a születése után, meg tanácsadásra is kellett vinni. Azt mondta, hogy hasfájás.
Csak annyira hihetetlen számunkra, hogy a hasfájós babák ennyit sírnak. Tudtunk mi erről a jelenségről csecsemőknél, de nem gondoltuk volna, hogy órákat sírnak egyfolytában és ilyenkor a ringatás is csak percekig hat.
Nem eszek semmi puffasztót, odafigyelek nagyon.
Hát ha ez ilyen, akkor megpróbálunk valahogy túllendülni ezen a pár hónapon. Azért bízok benne, hogy ez hamarabb fog enyhülni mint ahogy a szakemberek mondják úgymond.
Az enyémek is ilyen szinten ordítottak. Nem volt igaz az amit a szakemberek mondtak de nem abban az értelemben, amiben szerettem volna. A nagy 7 hónaposan lett tejfehérje gyanús (sajnos igazolódott is), a kicsi 4 hós lesz és igaz nem sír már annyit, de puffad még mindig. Tápszeresek.
Én egyetértek a kettes válaszolóval! Próbáld meg a diétát, nem olyan borzasztó az! Csak bele kell rázódni. Meg adj neki laktáz enzimet (lactase comfort vagy colief, előbbi receptre is kiírható). Ez 2 különálló gond, a laktáz enzim termelése 3 hónapos korra elég lesz, addig pótold ha kell. A diéta meg tejfehérje érzékenység miatt jó, amit 1 éves korra sokan kinőnek. Nem kell így feleslegesen szenvednetek! A diétához kell pár hét, hogy látványos legyen mert idő mire kiürül a szervezetből.
Tudom most pozitív vagy, én is az voltam egy tejfehérje allergiás gyerek után is, de korábban kellett volna vinnem gasztrora, így várhatunk most időpontra még 1 hónapot. De neked mivel szoptatsz nem kell, csak a diéta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!