Ivett6 kérdése:
Bárányhimlő oltásról tud esetleg valaki, hogy jövőre beteszik-e a kötelezők közé vajon?
Figyelt kérdés
2017. szept. 24. 23:00
1/5 anonim válasza:
Remélem, nem. Nem egy vészes betegség, pici hőemelkedéssel meg kell küzdeni, a vakarózást le lehet gyűrni, semmi súlyos dolgot nem okozhat gyerekkorban. Ha viszont felnőttként kapja el valaki, főleg, ha nő és épp babát vár, az akár életveszélyes is lehet.
2/5 anonim válasza:
Sajnos nem hiszem. Az első butaságokat ír. Igen veszélyes betegség. Már gyerekkorban is. Ráadásul aki elkapta abban bennemarad és bárányhimlős ugyan nem lesz többször, de más tüneteket okozhat.
3/5 anonim válasza:
Kedves 1- es! Olvasd el, hogy milyen szövődményeket okozhat gyerekek és felnőttek körében egyaránt.
4/5 anonim válasza:
Kedves első, szívesen elcserélném érzéstelenítés nélküli foghúzásra azokat a napokat, amikor az agyi vasculitises lányom mellett rettegtem az ito,-n... És nem vakarózott, mert kómában nem szoktak :(
5/5 anonim válasza:
#2-es, igen, övsömört. Sajnos volt részem abban is, ritka kellemetlen. Én megúsztam mert "csak" folyamatosan viszketett, tesóm pl 2 éjszakát ébren töltött a fájdalom miatt, neki sokkal durvábban is nézett ki.
Én se hiszem, hogy kötelező lenne, egyszer talán.. a bárányhimlő szerintem felesleges szenvedés a gyerekeknek, ne is beszélve a lehetséges szövődményeiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!