Mit tegyek ha alig jön ki a sűrű orrváladék? Szegényt már 3x fektetem le és keltem fel mert mindig szörcsög.
Befújok tengervizessel,várok 5 -10 percet majd leszívom akár 5 percig is mindkét orrlyukát de a végén már az istenért se akar jönni semmi, a gyerek már leizzadva üvölt, lerakom aludni, de hallom hogy szörcsög, nem kap levegőt, cumit is kiköpi.
Felveszem megint befújok,ordítás,szívás lerakom és még mindig ez a baj pedig orrszívóval nem jön semmi.
Szitkozódás,felveszem szegényt,nyugtatom,szívás-ordítás majd annyi váladék jön hogy ihajj böszme sűrű szegény köhög tőle mikor szívja ki..
Szóval ez megy minden este, ha nem csinálom meg 3x-4x akkor nem tud aludni mert nem kap levegőt, illetve ráfolyik a torkára.
Valahol nagyon mélyen van neki a váladék az elejét persze hamar kiszívja a porszívós orrszi de onnéttól vége.
Szegényt már rettentően sajnálom, végén úgy szokott hullaként kidőlni a kiságyba már a sok sírástól és stressztől.
Nasivint már használtunk egy hétig tovább nem lehet, orvostól floxalt kapott orrába (ráment sajnos az egyik fülére is ).
Mit tehetnék, valami tipp a hatékonyabb orrszívásra?
Vagy ez tök normális hogy ennyi küzdelemmel jár egy nyugodt alvás? Volt már többször náthás de ez a csúcs a mostani ..
4 rágófoga jön egyszerre gondolom legyengült immunrendszerrel múlt héten benyelt vmit a fürdőbe, de már 1 hete beteg és nem javul pedig kap már 3. nap antibiotikumot is..
Dokit visszahívjam szerintetek?
Jah és használunk luuf balzsamot is illetve ma tervezek menni sószobába.
Szerintetek az ér majd valamit?
De nem alszik, pont ezaz hogy a szörcsögés miatt nem tud, még cumizni se mert a száján vesz levegőt így csak próbál aludni.
Ezért kell 3x is kivinnem de végére persze már kidől.
Én ugyan nem szabályos, de felnőtt nasivin orrcseppet cseppentek az orrába, a gyerek nálunk sem hatott sosem.
Nem tudom mekkora, de ha már nem baba, nyugodtan próbáld ki.
Tengervizes, majd szívás, ahogy írták sréhen tartva, majd nasivin csepp, úgy, hogy a kanapé szélén lógjon a feje teljesen hátra. Én annyit cseppentek, amíg nem hallo. A köhögést. Onnan tudom, hogy hátrafolyt, tehát járt mindenhol az orrában végig. Cseppent, vár, cseppent, vár, amíg hátra nem folyik.
Utána is lógjon egy percet a feje folyamatosan, kicsit nyomd össze az orrlyukait, hogy szétkenődjön a csepp az orrában.
Majd, ha köhögött és vártál picit, felegyenesedhet, 5-10 perccel később újra ismételd meg. A 2. Alkalommal nálunk mindig gyorsan hátrafolyik az orrcsepp,innen tudom, hogy jó lett az orra.
Felesleges hosszan szívni, az fáj(kipróbáltam magamon).
Még egy tutti trükk: köhögés után gyorsan egyből szívd, olyankor feljön mindig egy kicsi.
Sinupret nagyon jó. Már akinek beválik, a kisebbikemnél szuper, a nagyobbnál halottnak a csók. Azért egy próbát megér. Amikor a nagyobbnál ilyen volt, elvittem fül orr gégészetre, kapott egy orrcseppet ami lehúzta az orrmandula duzzanatot. Akkor már hetek óta ez volt nála amit írtál, hörgőgyulladása is lett, a háziorvoshoz hetente vittem, hogy csináljon már valamit. Persze semmi. Végül
Magánban vittem fül-orr-gégészhez.
Köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni hogy inkább többször rövidebb ideig.
Amúgy 16 hónapos, Sinupretet is kapja már egy hete nem sokat segít.. :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!