Beoltatjátok a gyereketeket HPV ellen? Miért igen/nem? Hány évesen? Fiúkat is?
Figyelt kérdés
2017. jún. 10. 18:44
2/9 anonim válasza:
Az oltások károsak halálos is lehet.
3/9 A kérdező kommentje:
#2 - mazochista hangulatban vagyok, kérlek fejtsd ki részletesen, hogy mi alapján jutottál erre a következtetésre.
2017. jún. 10. 19:11
4/9 anonim válasza:
Ha lányom lenne oltatnám. Fiúknál még nem hallottam, hogy oltanának
5/9 anonim válasza:
Igen. 12 volt, itt akkor adják. Lány.
Azért, mert így legalább egy icipici esélyt tudok adni rá, hogy ne legyen mehnyakrakja.
6/9 anonim válasza:
igen, meg fogja kapni azt hiszem 12 évesen adják, fiú, de nem akarom, hogy hordozó legyen.
7/9 anonim válasza:
Én 12 évesen megkaptam, a városi önkormányzat fizette ki a korosztályomnak.
Azóta sok rosszat hallottam róla, pl. hogy több súlyos mellékhatás derült ki, mint amennyi nőt megvédett a méhnyakráktól. Azt hiszem, dániai statisztika volt, nem tudom hogy itthon mi a helyzet. Még jó pár év, mire az én lányom ennyi idős lesz, addig várom a fejleményeket, hogy tényleg olyan jó-e, mint ahogy még nekünk reklámozták annak idején, vagy tényleg ilyen súlyos mellékhatásai vannak-e.
8/9 anonim válasza:
Általában az iskolákban 12-13 éves gyerekeknek szoktak beadatni szülői beleegyezésével. Tehát a gyerek egyik nap egy papírral fog hazajönni amit a szülőnek kell kitöltenie hogy beakarja e adni a gyerekének avagy sem. Ha lány én azt ajánlanám hogy addig ne adassatok be amíg nem jött meg neki.
9/9 anonim válasza:
Azt vegyétek figyelembe, hogy rengeteg HPV törzs létezik, ezek közül 14 magas kockázatú. A leggyakrabban használt védőoltás 4-komponensű, vagyis 4 vírustörzs ellen nyújt védelmet (6, 11, 16, 18). Fontos, hogy nem mindegyik ellen teljes a védettség, és csak akkor ér valamit az oltás, ha még nem fertőzött valaki az adott vírussal. Időben be kell adatni, mert utólag már nem véd az oltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!