Meddig vártok hányás után h inni adjatok gyereketeknek?
#2 vagyok, B6 vitamint a kórházban javasolták az akkor 15 hónaposomnak, ott egész kicsi babáknak is adták,adhatod te is 3 alattinak.
Ha laktózérzékeny, akkor létezik B6 vitamin ampullában is, az laktózmentes és megihatja. Csak ez receptköteles, ha jól tudom.
A lényeg az, hogy egy órát érdemes várni, utána kiskanalanként(!) lehet folyadékot adni. Minden kanál után 5 percig várni kell.
Sokszor azért jön vissza, mert a beteg gyomorra ráküldenek még egy nagyobb adag folyadékot, ami irritálja a feszítés miatt és ezért dobja vissza.
Ja, és lehet kapni rehidratáló port, amit csak hideg vízben ki kell keverni. De ezt is kanalanként lehet adni.
Gyógyszertárban vegyél, hogy legyen otthon. Nem jut eszembe a neve, de a Normolyt vagy hasonló nevű cucc elég jó.
Miért kell órákat várni hányás után?
Én erről még nem hallottam, igaz a gyerek még nem volt beteg, mert 2 éves. Engem meg mielőtt kiszáradással kórházba vittek (ami hányással is jár), azt ajánlották a telefonban, hogy addig próbáljak kis időközönként vizet kortyolni.
Nem kell órákat várni!
Hányás után szájöblítés fogmosás dzek után két korty tényleg jó hideg víz.
10-15 perc múlva kikavart hideg cola lehet kiskanálal pár korty.
Hányás után 1 órával sós ropi nem sok 1-2 pálcika bőven elég!
A legfontosabb tényleg hideg legyen amit adsz neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!