Gluténérzékeny gyerekem előtt nem szeretek olyat enni amit ő nem ehet, már arra gondoltam, hogy én is csak olyat fogok enni, ami gluténmentes és amit ő is ehet. Borzasztó bűntudatom van emiatt. Ez normális?
Figyelt kérdés
Próbáltam a diétát, de nagyon nagyon nehéz. Azt se szeretem ha a férjem olyat eszik előtte. A gyerekemet nem zavarja látszólag, de attól félek, hogy ez valahol vmi rejtett zavart fog okozni nála.2017. máj. 5. 15:06
11/14 anonim válasza:
Nem azt írta, hogy a gyerek nem érti meg, hanem hogy ő kellemetlenül érzi magát miatta. Nyilván neked se esne jól, ha mondjuk épp fogyokuraznal és vacsorára egy tányér salátát ennél, miközben a férjed mondjuk disznotorost enne aztán meg csokitortat desszertnek.....
12/14 anonim válasza:
marpedig nem egyedi eset nalunj hogy dietazom es az sem hogy a ferjem ennek ellenere tolja itthon a jobbnal jobb kajakat ..ebgem ez abszolut nem zavar..es lelkiismeretfurdalas nelkul eszem meg a lanyom elott a csokimat, ha ő mar megette a reszet reggel, en akkor sem fogok szolidaritani, hanem elmondom neki hogy Te mar megetted reggel es ez az enyem...es teljesen jol megszokta erteni. persze nincs ket egyforma gyerek es nyilvan van nyugisabb meg kevesbe nyugis gyerek akivel nehezebb ezeket megbeszelni, de akkor is meg kell prpbalni, mert minel tobb dolgot ra hagy az ember a gyermekre, a gyermek annal jobban kihasznalja
13/14 anonim válasza:
Szerintem egy gyerek is képes megérteni, hogy mit ehet és mit nem, főleg ha már 5 éve diétázik. Igaz én felnőtt fejjel csinálom ezt, és még csak 1 éve kezdtem bele, de már most is jól elvagyok a saját kis kajámmal. Nem kívánom már azokat az ételeket, amiket nemrég naponta ettem és imádtam, helyette vannak más finomságok, amiket ehetek, és most már azokat kívánom meg. Nyilván nem kell mindig előtte enni és mondogatni, hogy milyen finom a gluténos kaja, kár hogy nem eheted stb. Legyen természetes, hogy van amit ő is ehet, más dolgokat pedig csak ti.
14/14 anonim válasza:
Rossz a megközelítésed: agyerek nem biztos, hogy uyganazokat az ételeket enné szivesen, mint te. Nem mindenki szereti például a pogácsát, a párom már az illatától is rosszul van - és hiába izlik nekem, attól még ö nem akarna belöle.
Ha a gyereked azt mondja, hogy nem kell neki valami, amit te szeretsz, ömeg nem is ehetné, akkor ez CSAK AKKOR okoz neki zavart, ha te csinalsz belöle problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!