Milyen vény nélküli gyógyszert lehet adni egy 8 éves kislánynak megfázásra, lázra, köhögésre?
Szomszéd kislányt hallom hogy tegnap este óta folyamatosan köhög, de már ilyen fulladozva. Átmentem, hogy tudok e segíteni.Kiderült náthás, lázas, köhög, gyenge. De azt mondta az anyukája nem viszi orvoshoz mert most nem tudná kiváltani a recepteket. Hiába ajánlottam fel hogy kifizetem azt nem fogadja el. Mondtam megnézem mi van itthon nekem, azt mondta azt elfogadja.
Ezekből mit vihetek át neki: Neocitran, Panadol extra, Pemetefű cukorka, lándzsás útifű szirup, strepsils,méz, c vitamin?
Vagy tudok venni valamit neki a gyógyszertárban recept nélkül?
Vagy hogy tudok neki segíteni?
Pedig orvoshoz kéne vinnie. Mert ha vírusos, akkor kaphat lázcsillapítót, akár Algopyrint is, illetve C vitamint, mézet. Meg valóban most már reklámozzák is a tv-ben, hogy van olyan italpor, amit már 6 éves kortól lehet adni és komplexen jó minden tünetre. Viszont egyszer sem biztos, hogy szimplán vírusos fertőzése van. Lehet, hogy bakteriális és akkor antibiotikum kell.
Akkor spóroljon a kedves anyuka máson, de ne a gyereke gyógyszerein! Most jön majd a családi pótlék is, akkor váltsa ki abból. Vagy kérjen kölcsön a családi pótlékig valakitől, rokontól pl. gyógyszerre.
Amúgy kérdező le a kalappal előtted!
Ez nagyon kedves Tőled!
Nem mondhatjuk meg másoknak hogy éljenek.
Köszi nektek!
Vittem át végül neocitrant, c vitamint mézet, meg a pemetefűcukorkát, gyümölcsöt.
Nekem még nincs gyerekem, igy ez igazolás eszembe sem jutott, mondtam neki, de arra nem mondott semmit :(
Remélem jobban lesz a kislány.
Beszélgettünk már sokszor, tudom hogy nagyon szűkösen élnek, de azt nem gondoltam hogy ennyire :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!