Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Milyen gyógyszert kapott a...

Milyen gyógyszert kapott a gyermeketek száraz, ugatós köhögésre?

Figyelt kérdés

Garatgyulladása van a kisfiamnak, 8 éves. Szerdán befulladt, így be kellett vinni a kórházba, ott inhalálták. Előtte a háziorvos izlandi zuzmót írt fel, de a kórházban a mucoprontot javasolták neki, azóta csak azt kapja. Ami a problémám, hogy ma már egyfolytában mélyről jövő száraz köhögése van, attól félek a mucopront okozza. :( Az egyik orvos ezt mondta, a másik meg azt... Úgy látom nem javult a helyzet hanem még rosszabb. Az izlandi zuzmót azért sem tanácsolták mert az is lehet attól fulladt be, de nem biztos. Vegyek másik gyógyszert? De mit?

Nektek mit írtak fel ilyenkor?

Köszönöm a segítséget!

2017. jan. 20. 11:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Akkor szárazra.

A spiropent meg fulladás ellen van amit a köhögés okozna.

2017. jan. 22. 07:16
 12/13 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Most látom közben mennyit írtatok... Szóval még aznap kora délután felhívtam a régi gyermekorvosunkat, elmondtam neki mi a helyzet. Az ő tanácsára még aznap elkezdtük a lándzsás útifű szirupot, aznap két adaggal tudtam beadni. Tegnap már sokkal jobban volt, a perces-félperces köhögés lecsökkent kb óránkénti egy-egy köhintésre, most éjszaka például már nem is köhögött, úgy érzem használ. A régi doktornő nem is érti miért mondták hogy mucoprontot adjak. Az a baj, hogy tényleg oda kell figyelnünk az orvosokra, ez többször beigazolódott már. Volt már hogy kinevettek itthon mert neten olvasgattam utána a dolgoknak, de már nem elsőre igazam lett. Anyukámat így "mentettem meg", ugyanis egy ritka autoimmun betegség támadta meg, először el is zavarták a kórházból hogy nincs semmi baja, csak inluenzás. Én visszavittem és kb kiharcoltam hogy vizsgálják meg rendesen. Egy egyszerű reflexvizsgálatnál látszódott baj van, sajnos igazam is lett. Ha akkor nem kapja meg egyből a kezelést már lehet nincs is köztünk. Ennyit erről. :(
2017. jan. 22. 07:52
 13/13 anonim ***** válasza:
Na nekem a doki azt mondta hogy vagy Spiropent vagy Ventolin spray!!Twrmészetesen a Ventolin mellett döntöttem!3 gyerekem van egyik sem pörgött a Spiropenttől ,de annyi rosszat hallodtam róla hogy inkàbb ki is vàgtam a szemétbe!!
2017. jan. 23. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!