Ha ma hányt, meg ment a kisfiamnak a hasa, akkor mondjuk le holnap, a vasárnapi szülinapi bulit?
Hát...én azért nem kockáztatnék, a pici baba miatt.De ha úgy gondolod, még várd meg a szombati napot, hogy érzi magát a kisfiad. De ha nem változik, akkor a kisfiad sem fogja jól érezni magát betegen.
Meg van olyan anyuka, aki jobbik esetben csak szemmel ver, ha betegen viszed a gyereke közelébe a te gyerekedet. (én nem ilyen vagyok. :-))
Várd meg a holnap estét, ha már nem lesz láza a lányodnak, és nem fog hányni stb., akkor szerintem mehettek. Ha még lesznek tünetek, akkor meg egyértelmű.
(Holnap azért könnyű kaját adjál neki, semmi tejterméket és semmi zsírosat/olajosat.)
Ja, bocs, összekevertem. A kisfiad beteg most.
2.
Mond le,ez egyértelmű.
Járvány van.
Nálunk az egész család elkapta,mindenki hányt,hasmenése volt.
Anyukám iskolában dolgozik,ott szintén rengeteg hiányzó van ilyen tünetekkel,sőt egy kisgyerek pont órán lett rosszul és ő is hányt.
Semmiképpen ne vidd el,az egy dolog,hogy ő már nem fertőz annyira,bennetek viszont még lappanghat a vírus,akár egy hétig is és ti is meg tudtok fertőzni bárkit.
Azt még hozzátenném,hogy a háziorvosunk mesélte,hogy a kórházunkba is több beteg van ilyen tünetekkel,kiszáradás miatt.
Ezt most komolyan kell venni.
Igen, mondd le.
Nalunk egy egyszeru hasmenes utan sem lehet kozossegbe vinni a gyereket 48 oran at, akkor sem, ha szinte biztos, hogy valamilyen eteltol volt pl es nem virus.
Hanyas-hasmenes kombinal virusos idoszakban foleg nem lehet.
Az en felelossegem, ha masok koze kuldom az esetleges fertozo gyereket, az en lelkiismeretem ezt nem birja el.
Ismeros, barati gyereket, 3 honapis csecsemot pedig foleg nem kockaztatnek.
Az a korrekt, ha lemondod.
Szerintem inkább mondjátok le. A fiad még valószínűleg fertőz, és bennetek is lappanghat a vírus.
Nekünk 3 gyerekünk van, nővéreméknél, sógoromaiméknál is 3-3 van, barátnőimnél is 2-2. Ennyi gyereknél, amíg kicsik nagyon ritkán fordul elő, hogy egy se beteg. Így egymáshoz - megbeszélés alapján - megyünk úgy is, hogy beteg az egyik gyerek, és igen, van hogy megfertőzzük egymást, de ezt kölcsönösen bevállaljuk a találkozás érdekében. Viszont a 3 hónapos baba még elég pici ahhoz, hogy kockáztassatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!