Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 10 hónapos Babám ritkan...

10 hónapos Babám ritkan köhög. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Éjszaka kicsit sűrűbben köhögött, most nappal pedig 1-2x, nem vészes. Az orra ritkàn folyik, nem lázas.

Szeretném megelőzni, hogy betegebb legyen. Tudtok ajánlani valamit?

Orvoshoz még nem szeretném vinni a beteg gyerekek közé.

2017. jan. 2. 10:59
 1/8 anonim ***** válasza:
41%
Én orvoshoz vinném, de akkor te várd meg, amíg rosszabbul lesz.
2017. jan. 2. 11:01
 2/8 anonim ***** válasza:
62%

Vidd ki a friss levegore, delelott, delutan. Sok tea.

De ha napokon belul nem javul, orvos.

2017. jan. 2. 11:01
 3/8 A kérdező kommentje:

Èn úgy gondolom, ha elviszem orvoshoz ma, lehet, hogy még betegebb lesz, mert elkap még valamit a beteg gyerekektől. Ezért ma itthon próbálom kúrálni, ha nem javul, vagy rosszabb lesz, holnap elviszem.

Kedves Első Válaszoló, hidd el, hogy nem akarok rosszat a Gyermekemnek, szimplán csak megpróbálok ésszerűen gondolkodni és nem rögtön orvoshoz rohanni, gyógyszerhez nyúlni, mikor lehet, hogy ezen a kis köhögésen egyéb más módszerrel is túl tudunk adni.

2017. jan. 2. 11:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálunk már hetek óta ugyanez van mindkettőnél. Van egy 5 és egy 22 hónaposom. Ha nem betegek, miért vinném már orvoshoz? Szerintem ez nem betegség, ilyenkor mindenki náthás, és néha felköhögik a trutyit. Még sose voltam velük orvosnál, én is attól félek, hogy ott szednek össze vmi ocsmányságot.
2017. jan. 2. 12:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Dehogy náthás mindenki. Csak a betegesebb gyerekek szülei ámítják magukat azzal, hogy természetes a hónapokig tartó köhögés, meg orrfolyás, stb. Különösen ilyen kicsiknél, akik még közösségbe sem járnak, semmi nem indokolja. A köhögéssel az a baj, hogy lehet banális, néhány nap alatt elmúló semmiség, de akár tüdőgyulladás tünete is. Csak orvos tudja megállapítani.
2017. jan. 2. 12:17
 6/8 A kérdező kommentje:

Azta paszta, hàt itt minden volt, csak épp a kérdésemre nem kaptam választ. Kivéve kedves Màsodik Válaszoló, köszönöm, hogy elolvastad a kérdésem.

Nem kioktatást vàrok, hanem tanácsot arra vonatkozóan, kinek milyen egyéb megoldás vált be, mint az orvos.

Igen, orvoshoz kell vinni a gyereket, amennyiben nem javul 1 napon belül, ennek a híve vagyok. De ha köhint egyet, nem rohanok Vele az orvoshoz, hogy tömje tele gyógyszerrel, ezzel a természetes védekezőképességét tönkretéve.

Persze mindenki úgy csinálja, ahogy akarja.

A későbbiekben köszönöm, nem kérek kioktató, megmagyaràzó válaszokat.

Minden építő jellegű választ nagyon megköszönök!!!

2017. jan. 2. 17:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia. Nálunk is így kezdődött. Először pár köhögés, aztán krákogás a végén már este aludni sem bírt. Már az elején orvoshoz vittem, de az antibiotikumok ellenére tüdőgyulladás lett a vége 9 hónaposan. Sajnos azóta is van köhögés, de a tüdeje tiszta. Mitől lehet?

Remélem nálatok minden oké volt.

2017. ápr. 9. 19:39
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi, végül nem vittem orvoshoz. Sinupretet adtam Neki, 2 nap alatt helyrejött.

Egyébként valóban nehéz eldönteni, hogy mivel ártok, mivel segítek.

2017. ápr. 14. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!