Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Asztmás ovisoknál hogy működik...

Asztmás ovisoknál hogy működik a gyógyszer beadása?

Figyelt kérdés

A fiam 6 éves,nagycsoportos ovis. Enyhe asztmás, befulladni nem szokott, csak ritkán nehezebben veszi a levegőt, csak kb. havi 2x használtuk a Buventolt. Most kicsit megfázott, így van, hogy napi szinten kéri, hogy fújjunk be, de megfázáskor ez máskor is így volt. A gyerekorvos ennyi megfázással nem írja ki, se láza nincs, se semmi komoly. Az oviba be akartuk vinni a Buventolt, hogy a biztonság kedvéért legyen ott is egy, ha befulladna, de nem engedik, hogy ott hagyjuk. A szekrényében nem lehet tárolni, mert mi van, ha poénból elkezdik fújkálni, mondják az óvónők. A titkárságon van gyógyszeres doboz, de abban sem lehet, mert a gyerek magának nem adhat be gyógyszert és ők sem adhatnak be a gyereknek gyógyszert, így ott sem hagyhattuk. Azt mondták, ha van valami, akkor hívják a szülőt. De mi a város másik végén dolgozunk, kb. másfél óra az út az oviig. Ha meg befullad, a mentős úgyis azt kérdezi, hogy van-e befújója és fújtak-e már neki. Azt mondták az oviban, hogy minden reggel fújjunk be neki és az majd kitart egész nap. Hadd ne mondjam, hogy a Buventol 4-6 órán át tart, nem egész nap... Emellett mi a francért gyógyszerezzem a gyereket minden reggel, ha lehet, hogy az oviban soha nem fog befulladni? A gyerekorvosunk ír nekik egy levelet, amiben megkéri, hogy oldják már meg, hogy bevihessük a gyógyszert. De ez szabályos, hogy egy sürgősségi gyógyszert nem lehet egy normál oviba bevinni?? Akkor hova kéne oviba járatni a gyereket? Vagy legyen otthon, majd az iskolába viheti?

Nálatok hogy működik ez?

2016. dec. 5. 09:51
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

" ők sem adhatnak be a gyereknek gyógyszert"

Hulyeseg.

Egyszeruen arrol van szo hogy nem akarnak ezzel foglalkozni.

2016. dec. 5. 10:06
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Tilos óvónőnek bármiféle gyógyszert beadni . Így találták ki az okosok, nem az óvónők heppje.
2016. dec. 5. 10:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Pontosan így van, nem foglalkoznak vele. Nálunk is így működik, anno nem voltak ilyen gondok,pedig mi is jártunk óvodába és iskolába.
2016. dec. 5. 10:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

állandó gyógyszert beadják az óvónők. be ke adniuk.

a csoportszobában elzárva szekrényben, fiókban nem lehet (ahol a papírok, csoportpénz, stb van)?

amúgy miért fújkálnák poénból a gyerekek? és addig az óvónő hol lenne?

mondjuk én a gyerek hátizsákjában szoktam hagyni(ventolint használ). abba úgysem nyúl senki. óvónőnek szóltam, hogy ott van, gyerek tudja... ha kell, kiszolgálja magát. szerencsére meg tudja tenni. (kispajtás ha fullad, akkor még segítséget sem tud kérni, mert beszélni sem tud olyankor.)

de volt, hogy a kabátzsebében volt betegség után, hogy a táskáig se kelljen elmenni. nekem is mindig a zsebemben volt már oviban is.

2016. dec. 5. 10:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Lázcsillapítón kívül más gyógyszert nem adhatnak be, ezt annyira komolyan veszik, hogy szopogatós cukrot se engedték, hogy otthagyjunk, amikor már mehetett a gyerek oviba, csak a FOG doki kérte, napi 3x fertőtlenítsük még a torkát.

DE! amikor lázgörcsöt kapott a gyerek, akkor óvodavezetői engedéllyel vihettem be görcsoldó kúpot. Ergo az asztma befújót is engedélyeznék.

2016. dec. 5. 11:14
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"Lázcsillapítón kívül más gyógyszert nem adhatnak be"

ez hülyeség!

az állandó gyógyszereket be kell adniuk.

nem lehet elvárás, hogy egy állandó gyógyszerekkel élő gyerek (legyen akár allergiás, asztmás, cukros, epilepsziás, ra-s, ibd-s) ne menjen közösségbe 6 éves kora előtt.

2016. dec. 5. 11:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Alatta irtam, hogy DE!

Az állandóan szükséges gyógyszert természetesen beadják, ha engedélyezi a főnéni.

2016. dec. 5. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!