Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Lázcsillapítás hogyan tovább?...

Lázcsillapítás hogyan tovább? Mit adhatok még neki?

Figyelt kérdés
Tegnapelőtt elkezdett folyni egy vízszerű cucc a kisfiam orrából. Mi is betegek voltunk a napokban így gyanítottam,hogy neki is hasonló lesz. Tegnap délután 5-kor hőemelkedése lett. Amit Nurophennel próbáltam levinni. Azonban estére lázas lett és egész éjjel 38 °C körül mozgott a hőmérséklete. Langyos fürdőt is vett 3x az éjjel folyamán de hiába. Reggel elvittem az ügyeletre ahol azt mondta az orvos,hogy jó ha lázas mert kimegy belőle a betegség. Kiharcoltam,hogy egy Noraminophenazoni kúpot írjon már fel. A hangulata jó azóta is,jön megy nem aluszékony. Viszont inni és enni nagyon keveset akar,alig tudok pár kortyok kikönyörögni :( és néhány szőlőszemet evett...Azóta kapott ugye 2 kúpot ( délben és 3-kor ) a 100 mg-osból de továbbra is 38,5 a hője. Most is fürdött kb. 20 percig normális a hőmérséklete de utána megint 38,5... Mivel segítsek még ? Hogyan vihetem lejjebb ? Vigyem vissza az ügyeletre ? Most lesz 2 éves és kb. 14 kg. Eddig a 24 óra alatt kapott 24 ml Nurophent és a 2 kúpot. Nem akarom túladagolni de félek,hogy az egekbe szökik a láza...Digitális hőmérővel mérem a homlokát amúgy ott 38,5 de pl a halántékánál sokkal több 39,3.

#láz #lázcsillapítás #lázas gyerek #noraminophenazoni #nurophen
2016. szept. 18. 17:24
1 2
 1/13 anonim válasza:
Igen, a láznak valóban célja van, de ha ilyen huzamos ideig áll fenn, akkor menjetek vissza az orvoshoz. Gyógyszert már ne adj neki, mert tényleg vigyázni kell azért a mennyiségekre. Nem tudom mennyire bírja, ha kicsit borogatnád a homlokát, lehet, hogy jól is esne neki. Jobbulást a picinek, neked pedig kitartást!
2016. szept. 18. 17:32
 2/13 Kovidavid válasza:
0%
HIvd ki az ügyeletet.Az Én lányomnak mikor ázas volt elöször kúpot adtak nem hatott utána inyjekció az igen.Mi is kihivtuk az ügyeletet.És adtak neki hatott!
2016. szept. 18. 17:32
 3/13 anonim ***** válasza:
Állítsd bele a kádba -tudom üvölteni fog, tapasztalat- és kezdd el meleg zuhannyal öblíteni, majd fokozatosan hűtsd a vizet, pár perc alatt lemegy a láza.
2016. szept. 18. 17:36
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Minek tömöd szerencsétlent. 39 alatt csak akkor kell csillapítani, ha nagyon levert tőle. A tied nem az. Ott rontottad el, hogy már hőemelkedésre toltad vele a cuccot. A láz arra van, hogy legyőzze a fertőzést, Te meg nem hagyod a szervezetét dolgozni. Meg 38 fokkal ügyeletre? Az sürgős esetekre van.
2016. szept. 18. 17:58
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
4. Válaszolóval érték egyet. Minek ennyi gyógyszer egy kicsi hőemelkedésre? 38 alatt nem is kellene adni semmi lázcsillapítót. Nem tud dolgozni az immunrendszere.
2016. szept. 18. 18:56
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

39 alatt csillapítani sem kell.

Persze hogy nincs étvágya, a sok gyógyszer is elviszi, meg hát valami vírussal küzd, ilyenkor normális hogy kevesebbet esznek.

Elég folyadék legyen.

Én 3 nap láz után szoktam dokihoz vinni, akkor nézi a torkát, fülét, és már látszik, hogy kell-e antibiotikum vagy sem, mert megússzuk.

2016. szept. 18. 19:38
 7/13 Eszter76 ***** válasza:
100%

39 *C alatt nincs mitől tartani. A fölött lehet hűtőfürdő, priznic - ha nem hat, akkor esetleg ügyelet.

Nem baj, ha nem eszik semmit - de igyon, az nagyon fontos! Ha másképp nem, akkor fél óránként adj neki 1-2 kortyot. A nem ivás sokkal veszélyesebb, mint a láz.

A lázát meg próbáld meg hónaljnál megmérni - dugd oda, vedd az öledbe és fogd a karját - én az 1 évesemnek is így mértem, amikor kellett, sokkal pontosabb mint a homlokos verzió.

2016. szept. 18. 20:07
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértve az előttem írókkal, totál feleslegesen tömöd a gyereket gyógyszerrel. 38 fok körül semmit sem kell adni, én 38,5 alatt nem szoktam csillapítani. 24 ml Nurofen egy fél üveg!

Nurofen:

Ha az orvos másképpen nem rendeli, a készítmény ajánlott adagja:

Láz és fájdalom csillapítására a napi adag 20-30 mg ibuprofén / testtömegkilogramm egyenlő részekre elosztva, 6-8 órás adagolás intervallummal.

A maximális napi adagként megjelölt mennyiségnél többet bevenni nem szabad.

A készítmény csak rövid ideig alkalmazható.

3-6 hónapos 5 ttkg feletti csecsemőknek: legfeljebb 2-szer 2,5 ml (2-szer 50 mg ibuprofén) naponta.

6-12 hónapos csecsemőknek: legfeljebb 3-4-szer 2,5 ml (3-4-szer 50 mg) naponta.

1-3 éves gyermekeknek: legfeljebb 3-szor 5 ml (3-szor 100 mg) naponta.

4-6 éves gyermekeknek: legfeljebb 3-szor 7,5 ml (3-szor 150 mg) naponta.

7-9 éves gyermekeknek: legfeljebb 3-szor 10 ml (3-szor 200 mg) naponta.

10-12 éves gyermekeknek: legfeljebb 3-szor 15 ml (3-szor 300 mg) naponta.

Pont egyenes úton jársz a túladagolás felé :( Semmi más tennivalód nem lenne, minthogy figyeled, belázasodik -e (úgy rendesen, 38,5 fölé) és akkor adsz neki lázcsillapítót, borogatást, hűtőfürdőt, stbstb. Vegyél egy normális hőmérőt (akár digitálist, akár folyadékosat), hónaaljban már mérheted, öledbe ülteted és szorítod a karját. Én valszeg. holnap elvinném a háziorvoshoz megnézetni, nekem a kisebbik a középfül gyulladás vagy tüszős mandulagyulladásnál szokott belázasodni rendesen. És olvass utána a lázcsillapításnak, váltogatva, 2, de inkább 3 hatóanyagú gyógyszerrel szokták.

2016. szept. 18. 20:27
 9/13 anonim ***** válasza:

Tényleg ne tömd. Vidd vissza orvoshoz, hátha lát más gondot is.

8 hónapos volt a fiam, mikor belàzasodott életében elõször. Adtam neki egy kúpot estére, mert nyugtalanul aludt, dobàlta magát. Màsnap csak azért vittem dokihoz, mert jött a 7vége és megnézettem, hogy nincs- e fülgyulladàsa, mert hajlamos rà.

2016. szept. 18. 22:00
 10/13 anonim ***** válasza:
Rengeteg gyógyszert tömsz bele feleslegesen! Hőemelkedést csillapítani?? 38,5- től kezdődik a csillapítandó láz, de még akkor sem kell feltétlenül, ha jól viseli. SEMMIT ne adj neki! Ha 4. napja lázas, újra doki!
2016. szept. 18. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!