Milyen vitamint ajánlotok lassan kezdödik az ovi suli?
Értrm itt multivitami készítmények ,vagy csak c-vitamint meg D vitamint az elég lehet ??
C vitaminból én most tiszta aszkorbinsavat vettem bioboltban!!
C vitamin kapcsán egy tanács: úgy add nekik, hogy a ne jusson a fogukra, tönkreteszi a fogzománcot.
Én komplex multivitamint szoktam venni.
Nagyon köszi,bár ezt tudtam!
Ezért is nem engedem a citromot hogy nyaligassák pedig nagyon szeretik!!
Teába teszem nekim
Nyalogassák
Teába rakom nekik
Bocsi csak fáradt vagyok és utálok irni telefonon
4 válaszoló ne nézzél már hülyének , tudom hogy forró teába nem lehet rakni!
Ma pl pci vízben oldottam fel késhegynyit és úgy itták meg
Nos, ezzel jó esélye van, hogy az ovisod veséjét túlterheled, - a késhegynyi mennyiség, megközelítőleg 5g, azaz 5000 milligramm, ami egy felnőtt élsportoló, napi c-vitamin igényének is több mint a kétszerese... :( - Persze, a fölösleget kipisili, de azt a veséknek kell kidolgozni, ami egyrészt megterhelő, másrészt elősegíti a vesekő kialakulását is.... :(
A kisgyerekek napi igénye:
4-8 év: napi 25 mg
9-13 év: napi 45 mg
Ha megfáztak, akkor meg lehet emelni az adagot, de az aszkorbinsavat inkább a szülők szedjék, vagy levélmérlegen mérd nekik, és lehetőleg a nap két pólusán add be szétosztva a napi mennyiséget! - Ennél persze jóval egyszerűbb megoldás, a már eleve gyerekeknek kitalált csepp vagy tabletta, pezsgőtabletta, amiket szintén lehet megosztva adni.
Egy értékes cikk a témában:
Teljesen igazad van utolsó, köszönöm szépen!!
Megfogadom a tanàcsidat!!😉☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!