Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Milyen vitamint ajánlotok...

Milyen vitamint ajánlotok lassan kezdödik az ovi suli?

Figyelt kérdés

Értrm itt multivitami készítmények ,vagy csak c-vitamint meg D vitamint az elég lehet ??

C vitaminból én most tiszta aszkorbinsavat vettem bioboltban!!

2016. aug. 21. 22:58
 1/7 anonim ***** válasza:

C vitamin kapcsán egy tanács: úgy add nekik, hogy a ne jusson a fogukra, tönkreteszi a fogzománcot.

Én komplex multivitamint szoktam venni.

2016. aug. 21. 23:09
 2/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi,bár ezt tudtam!

Ezért is nem engedem a citromot hogy nyaligassák pedig nagyon szeretik!!

Teába teszem nekim

2016. aug. 21. 23:27
 3/7 A kérdező kommentje:

Nyalogassák

Teába rakom nekik

Bocsi csak fáradt vagyok és utálok irni telefonon

2016. aug. 21. 23:28
 4/7 anonim ***** válasza:
63%
És milyen meleg teába? Mert az aszkorbinsav hőérzékeny.
2016. aug. 22. 07:34
 5/7 A kérdező kommentje:

4 válaszoló ne nézzél már hülyének , tudom hogy forró teába nem lehet rakni!

Ma pl pci vízben oldottam fel késhegynyit és úgy itták meg

2016. aug. 22. 12:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Nos, ezzel jó esélye van, hogy az ovisod veséjét túlterheled, - a késhegynyi mennyiség, megközelítőleg 5g, azaz 5000 milligramm, ami egy felnőtt élsportoló, napi c-vitamin igényének is több mint a kétszerese... :( - Persze, a fölösleget kipisili, de azt a veséknek kell kidolgozni, ami egyrészt megterhelő, másrészt elősegíti a vesekő kialakulását is.... :(

A kisgyerekek napi igénye:

4-8 év: napi 25 mg

9-13 év: napi 45 mg

Ha megfáztak, akkor meg lehet emelni az adagot, de az aszkorbinsavat inkább a szülők szedjék, vagy levélmérlegen mérd nekik, és lehetőleg a nap két pólusán add be szétosztva a napi mennyiséget! - Ennél persze jóval egyszerűbb megoldás, a már eleve gyerekeknek kitalált csepp vagy tabletta, pezsgőtabletta, amiket szintén lehet megosztva adni.

Egy értékes cikk a témában:

[link]

2016. szept. 11. 23:45
 7/7 A kérdező kommentje:

Teljesen igazad van utolsó, köszönöm szépen!!

Megfogadom a tanàcsidat!!😉☺

2016. szept. 12. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!