Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Érdemes beoltatni a gyermekeme...

Érdemes beoltatni a gyermekemet kullancs ellen? Ti beolttattátok?

Figyelt kérdés

Most, hogy jön a nagyon jó idő (remélem) :) Azon gondolkoztam és gondolkozok, hogy érdemes volna e beoltatni a kicsimet kullancs ellen?! Szeretnénk sokat csavarogni a természetbe.. Ti megtettétek? Ha nem miért nem? És lett bármi baja? Úgy értem, hogyha esetleg megcsípte a kullancs és nem volt beoltva lett bármi gond?

És akik beoltatták?

Milyen idős kortól lehet kérni az oltást? És mennyi kell belőle? Mennyibe kerül?

Köszönöm a válaszokat!

2016. máj. 25. 13:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
11%
Csak nagyon indokolt esetben ajánlják 2 éves kor alatt. Pl ha egy erdő közepén éltek. A háziorvosunk simán beadta volna 2 éves kora alatt, de a magánorvos akihez visszük mikor bármi baja van, ő világosított gel, hogy nem szabad.
2016. jún. 9. 07:38
 12/17 anonim ***** válasza:
Miért nem lehet?
2016. jún. 9. 07:45
 13/17 anonim ***** válasza:

Megkérdeztünk több orvost is, köztük klinikai szakorvosokat és mindannyian azt javasoltak, hogy egy éves kor után, ha lehetőség van rá még a nagy kirándulás jó idő előtt adassuk be, senki nem mondta, hogy két éves kor alatt nem ajánlott.

Úgyhogy én nem hiszem, hogy csak rendkívül indokolt esetben ajánlják két éves kor alatt.

2016. jún. 9. 09:35
 14/17 anonim ***** válasza:
Utolsó, ti be is adattátok 2 éves kor előtt vagy megvártátok a 2. évet? Nekünk sem mondta a gyerekorvos hogy nem lehetne beadni.
2016. jún. 9. 10:35
 15/17 anonim ***** válasza:
A betegtájékoztató 9 hónapos kortól írja, szóval a 2 év az hülyeség.
2016. jún. 9. 12:17
 16/17 anonim ***** válasza:
2016. jún. 9. 12:17
 17/17 anonim ***** válasza:
Beadattuk 15 hónapos kora körül, pontosan nem emlékszem, de az mmr oltás környékén kapta meg azt is. Ez a két év, ez szerintem is hülyeség, énnem vvártam volna vele,pont egy egész nyarat akkor végig kellett volna izgulnunk... Most meg már egy városi parkban is annyi kullancs van....
2016. jún. 9. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!