15 hónapos fiam orrabe van dugulva. Nem engedi porszivózni. Nektek milyen taktika jött be?
Megmondom őszintén, lefogtam kezét-lábát, párom meg kezelte a porszívót. Szegény gyerek ordított, mint a fába szorult féreg, de nem sok választása volt.
Porszívózás előtt cseppentettem az orrába sós vizet, az feloldotta a dugulást, így gyorsabban végeztünk.
én ráültem (apja sajnálta, nem vett benne részt), az orrszívás nem opcionális dolog.
terpeszben leülök, lefektetem a gyereket, feje a két combom között, karjai a combom alatt, lábaival pedig akkor már hiába vergődik, fixen tartom.
így van 2 szabad kezem az orrszíváshoz.
Én sosem kértem engedélyt...
Most 3 éves, 17 kiló, szépen fújja az orrát, de ha teli van, este leszívom még mindig lefekvés előtt. Mert nem tudja olyan "hatékonyan" kifújni, mint ahogy a porszívó szívja.
Sírva könyörög, hogy ne, de muszáj...
Úgyhogy erőszakkal lefogom, és szívom.
Keress egy olyan pózt, amivel le tudod fogni szívás idejére.
Lefogom és kész. Nincs választása. Ő érdeke, muszáj.
Most volt éppen beteg, napi 5-6x porszívoztam. Most már hagyja, mert rájött, hogy jobb neki. És ő csak egy éves lesz.
Szia!
Mi is a lefogós módszert alkalmazzuk. Illetve vettem orrdugulás elleni pàrnalapot, ami éjjel egész jól feloldja a dolgokat és akkor legalább az orrspray-vel nem kell harcolni. Úgy vettem észre a 8 hónapos Kislányomnàl hamarabb bevàlik a párnalap míg 3, 5 éves Kisfiamnàl kb 2 éjjel kell a "kidugulashoz".
A zöld kenőcsről nem hallottam de megfogom nézni.
Mi mindkét gyerekkel eljutottunk odáig, hogy maguknak csinálják. Egyikünk (szülők, gyerekek) sem bírta volna a lefogós módszert, és szerintem anélkül is meg lehet oldani, ha van hozzá türelem. Mi többször csináltuk pl. azt, hogy anya ölében ülve kiszippanthatták a "náthás" állatkáik orrát, de nem egyszer apáét is. :-) A kisebbik most is náthás, de gyakran eltolja a zsepit és mondja, hogy "pojszi" (=porszívó).
Nem mondom, hogy egyszer sem küzdöttünk egyik gyerekkel sem, de max. az esetek 2-3℅-ában fordult elő ilyesmi, akkor sem drasztikusan, csak a kezeiket el- eltolva az útból.
Elsőre birkatürelem kell hozzá, de ha bírod idegekkel, később ezerszer megtérül! Hajrá Nektek! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!