Kisfiam szeme nagyon gyakran bepirosodik - volt valakinél ilyen?
Figyelt kérdés
A gyerekorvosunk már többször megállapította, hogy inkább allergiás reakció lehet, főleg hogy tavasszal jön elő rendszerint. Hirtelen bepirosodik, aztán 1-2 óra múlva enyhül, majd teljesen véletlenszerűen újra sötétpiros a szemfehérje, így váltakozik. Nem jár csipázással. Voltunk allergológusnál, aki a 12 leggyakoribb allergénre vizsgálta, de egyikre sem mutatott ki semmit. Az Sztk-s szemész semmit nem mondott, úgy látta nincs szemészeti probléma. Közben a bölcsiben persze kínos, hogy piros szemmel bevisszük (bár már adtunk nekik orvosi igazolást, hogy nem fertőző), mindig megjegyzik a gondozónők. Opatanol cseppeket kap (allergiás szemcsepp). Végére szeretnék járni, most már magánorvoshoz vinném, de nem tudom, szemész vagy allergológus segítene...? Szívesen vennék anyukáktól hasonló tapasztalatokat, tanácsokat, mit csináltatok?2016. máj. 19. 08:36
1/3 anonim válasza:
Sajnos, ha az orvosok se tudtak mit mondani, akkor itt még kisebb az esély, hogy szakmán kívüliek okosat tudnak mondani.
Gondolom a kötőhártya gyulladást kizárták a vizsgálatok során.
2/3 A kérdező kommentje:
Mivel a kötőhártyája az, ami piros, ezért minden bizonnyal az van begyulladva :) Csak az a kérdés, hogy milyen eredetű. Ez az, amit én laikusként nem fogok tudni megítélni, hogy fertőzhet-e, vagy allergiás eredetű. Nem tudom, milyen orvost keressek még fel...
2016. máj. 19. 08:58
3/3 anonim válasza:
Szia! Vidd el szemészeti klinikára, nálunk is ez volt, igaz csak az egyik szemével és kiderült, hogy gyenge az a kis szeme, dioptria kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!