Nagy a baj, ha 5 éves fiamnak a jobb heréje eltűnt a zacsiból?
REjtett vagy ingahere.
Nem jó, de javítható. Egy kisebb műtétre számíthattok, de lehet, hogy várnak vele iskolás koráig. Nem vészes, néhány nap korház,de jobb túl lenni rajta.
Fiamnak ilyen az egyik heréje kb. egy éve, hol a zacsiban van hol nincs, ő 3 éves. A sebészeten azt mondták, figyeljem minden este, akkor kell vinni, ha gyakrabban fordul elő hogy nincs meg mint hogy igen. (Egyébként neki a másik heréje nem szállt le, azzal műtötték 1 éves korában).
Szerintem elég hétfőn a háziorvoshoz menni vele.
Én úgy tudom, bizonyos kor fölött semmiképpen se jó, ha néha eltűnik. De szakember nem vagyok, csak abból gondolom, hogy a fiamat évek óta csak figyelni kell.
Az viszont biztos, hogyha probléma is van, akkor se súlyos és azonnali beavatkozást igénylő. Ügyeleten nem foglalkoznak ilyennel, főleg ha úgy mentek hogy "de hát egy órája még nem volt ott".
Biztos megnézetném, de nem ügyeleti dolog, hiszen a "probléma" eddig is fennált, most nem hinném, hogy két nap alatt "nagy baja" lenne emiatt.
Hétfőn konzultálj a gyerekorvossal, aki ad majd beutalót a megfelelő helyre.
Jajj gyerekkoromban engem is örökké ezzel szekáltak :( hogy lent legyen mindkét golyó, különben nem lesz később gyerekem blabla... Még műtét is lett belőle majdnem de végül azt szerencsére megúsztam de mindenféle orvoshoz rángatást és ott vetkőzést azt el kellett szenvedni.
Azóta felnőttem, két hónap alatt sikerült páromnak teherbe esni.
Persze egy példa semmit sem jelent és tök jó, hogy te is ilyen gondosan figyelsz rá csak a gyerek érdekében annyit kérek, hogy ne vidd túlzásba, pl ügyeletre emiatt biztosan nem kell rohanni. A golyók ilyen korban van akinél fel le járnak, pláne hidegben előfordulhat. Amúgy le lehet piszkálni, bár ezt szerintem legkönnyebben a gyerek tudja magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!