Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Szerintetek jol gondolom hogy...

Szerintetek jol gondolom hogy allergia elleni gyogyszer helyett inkább c vitamint veszek kisgyermeknek?

Figyelt kérdés

Tőlem kapott el megfázást.a tünetek enyhék kicsit köhög, kicsit orrfolyos, reggel 38 fokos láz.

A doki felírt köptetőt mert picit hurutos és allergia elleni gyogyszert ami szénanátha es poratka okozta tüneteket kezel szájpadlás-szemviszketés stb. A gyermeke nem allergiás, nem vörösek a szemei, a lázát levitte a kúp.

Én inkább immunerősítőt vagy Cetebét vennék a gyogyszer helyett.

Mi a véleményetek és mit ajánlotok 2 évesnek?

2016. ápr. 25. 10:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
61%

Az Aerius tágítja a hörgőket, így kevésbé lesz kínzó a köhögése és nyugtatja a légútakat is.

Semmi baja nem lesz tőle a gyereknek, viszont jobban fogja érezni magát tőle. Gondolom éjszakára, lefekvés előtt írt fel 2.5 ml-t.

A lányom is két éves, náthás, ő is ezt szedi.

Gyorsabban és kevésbé kínlódva fog gyógyulni, ha szedi. A C-vitamin egyáltalán nem váltja ki, sőt meglevő betegségnél semmit sem ér.

2016. ápr. 25. 13:05
 12/18 A kérdező kommentje:

Hát ez az, hogy semmiféle megűléses tünetről nem ir, légutakrol, hörgőkről sem..max orrfolyás de számtalanszor folyt már az orra mint minden bölcsisnek

[link]

2016. ápr. 25. 13:33
 13/18 A kérdező kommentje:
Ahogy látom a láztol szenved, megint felszökött. Kupozom.
2016. ápr. 25. 13:35
 14/18 anonim ***** válasza:
A c vitamin az immunrendszert támogatja, megfelelő dózisban kell szedni, ennyi a titka. Hogy meglevő betegségnél semmit nem ért, ezt személyes tapasztalatból is cáfolom.
2016. ápr. 25. 13:38
 15/18 anonim ***** válasza:

Sokan a C vitamint szedik ész nélkül , teljesen feleslegesen. Pl. vannak az 1000 mg-os C vitamin tabletták. Egy felnőtt!! embernek napi 80 mg-ra C vitaminra van szükség , ebből 40 mg-ot egy normális táplálkozással bevisz egy nap. A felesleg pedig vizelet formájában ürül . Lehet ezzel vitatkozni , de ez tény.

A gyerekre visszatérve. Mivel láz is fennáll , akkor biztos h nem allergiáról van szó. Én nem kezelném antihisztaminnal.

2016. ápr. 27. 18:00
 16/18 A kérdező kommentje:

Majd viszem megint a dokihoz, mert nem múlik a láz.

Amúgy engem a Neocitran es Cetebe gyorsan meggyógyít es ha jol tudom csak Paracetamolt es C vitamint tartalmaz.

2016. ápr. 27. 18:36
 17/18 anonim ***** válasza:

120 mg az a 80, de az is egy vicc. Az csupán arra elegendő, hogy elkerüld a hiánybetegség kialakulását.

A gyógyszerlobbinak nem érdeke, hogy egészséges emberek legyenek, kézenfekvő, hogy a vitaminoknál az ajánlott mennyiséget aszerint adják meg, amivel a hiánybetegség elkerülhető.

Sajnos a köztudatban még mindig ott vannak a klasszikus tévhitek.

2016. ápr. 27. 19:02
 18/18 anonim ***** válasza:

Kérdező: Akkor az a paracetamoltól van nem pedig a C vitamintól. Meg persze nem mindegy , hogy milyen betegségről van szó , egy rossz közérzetre , náthára jó lehet a neocitran , komolyabb esetekben nem jön szóba.

A másik dolog , hogy egy felnőtt szervezetét nem lehet egy lapon említeni egy két éves gyerekével.

Meg kérdezhetem , hogy hogy csillapítod a gyerek lázát? mit adsz neki?

2016. ápr. 27. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!