Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Turkál a fülében, sír, ha...

Turkál a fülében, sír, ha afüle mellett megnyomom, arra is sír. Mi okozhatja?

Figyelt kérdés

Légúti betegség miatt van itthon, 2 éves. Tegnap volt itt az orvos, a fülét is megnézte, mondta, hogy semmi nem utal arra, hogy a fülével gond lenne. (Természetesen minden mást is megvizsgált)

Ma este állandóan a fülében turkált, amikor a porc előtti részt finoman megnyomtam, felsírt és ellökte a kezemet. Jobb ötlet híján adtunk neki fájdalomcsillapítót, azóta jobban van és végre el is aludt utána.

Elképzelhető, hogy tegnap még tiszta volt a füle, ma estére pedig begyulladt? Vagy okozhat bármi más hasonló viselkedést?

2016. ápr. 12. 23:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Van, hogy a szakorvos sem veszi észre.

Ha forszírozod, hogy fújja az orrát, akkor könnyen lehet, hogy a füle begyulladt.

2016. ápr. 12. 23:46
 2/8 anonim ***** válasza:

Egyből fülgyulladásra gondoltam. Az én lányaim is ettől szenvednek...illetve csak az egyik. A másik fájdalommentesen tűri, csak akkor veszem észre, hogy be volt neki gyulladva, mikor már kifolyik a trutyi. Az első szülöttem sokszor szenvedett már tőle. Legutóbb nagyon begyulladt, alig akart meggyógyulni. Ilyenkor nagyon vigyázni kell, hogy ne kerüljön víz a fülébe.

Esetleg nem lehet, hogy víz került a fülébe?

2016. ápr. 12. 23:52
 3/8 A kérdező kommentje:

Víz most nem kerülhetett, mert ma hajmosás nem volt.

Volt már fülgyulladása, de akkor a dokija azonnal észrevette vizsgálattal (van egy lámpás szerkentyű, amivel be tud nézni a fülébe).

Azért vagyok gondban, mert tegnap délután vizsgálta meg, és akkor teljesen rendben volt a füle, az egyikben kicsit több fülzsírt talált csak.

Holnap reggel felhívom mindenképpen, csak nem értem, hogy ha tegnap még rendben volt, mi változhatott bő 24 óra alatt.

Fújni nem fújja, inkább orrszívóval szívjuk, mert orrváladék van bőven.

2016. ápr. 12. 23:55
 4/8 A kérdező kommentje:

Mindkét fülét fájlalta egyébként, pedig múltkor csak az egyik volt érintett. Az is felmerült bennem, hogy esetleg halánték környéki fejfájás, csak még nem tudja pontosan lokalizálni magán.

Fogzik is közben, mert nyála is jön rendesen.

2016. ápr. 12. 23:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Én elvinném fülészetre, mert az amit írtál, erősen fülgyulladásra utal...és igen, gyorsan kialakulhat. Unokahugomnak múltkor egy csütörtökön még állítólag semmit nem láttak, szombaton már fájlalta és nagyon piszkálta...bevitték kórhazi gyerekügyeletre és kiderült, hogy csúnyán begyulladt az egyik füle.
2016. ápr. 13. 06:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem apám azt mondta állandóan fülgyulladásom volt és onnan tudta mindig, hogy óvatosan megnyomta a fülem mellett én meg sírtam.
2016. ápr. 13. 08:13
 7/8 A kérdező kommentje:

Reggelre elmúlt. Az orvost még vadászom telefonon, de ezt a fül dolgot nem értem, kétlem, hogy egy éjszaka alatt spontán gyógyulna.

De már nem turkál benne, nyomásra nem érzékeny. Csak rossz az általános közérzete, nyűgös.

2016. ápr. 13. 10:02
 8/8 anonim ***** válasza:
A fülfájás (lehet huzattól is) egyik percről a másikra, a fülgyulladás pár óra alatt ki tud alakulni. Nekem volt szerencsém mindkettőhöz gyerekkoromban...
2016. ápr. 19. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!