Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Miért kell mindig okoskodni...

Miért kell mindig okoskodni főleg hogy még nincs is gyereke?

Figyelt kérdés

Barátnőm 1 évvel fiatalabb. Oké elvégzett valami gyereknevelő tanfolyamot de ő mindig mindent jobban tud. 2 példa és az egyik hogy rokonhoz mentünk helyszínen derült ki hogy a 6éves gyerek bárányhimlős nem vittem be a másfél éves kislányom nehogy elkapja. Erre barátnőm: úgyis elkapja egyszer és jobb előbb na de nem ő fogja ápolni hanem én. Nekem kell szenvedni.

Másik eset lázas volt a kislányom. Barátnőm kérdezte hogy csillapítottam-e? Hogyan? Mondtam hogy gyógyszerrel. Erre ő tönkreteszem a szervezetét először ki kellett volna a hideg vizes borogatást. Nektek is van hasonló kedves ismerős?

2016. ápr. 7. 08:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%
38 felett beszélünk lázról, jóhogy nem adunk lázcsillapítót hőemelkedésnél...
2016. ápr. 7. 10:55
 12/15 anonim ***** válasza:
80%

Nekem nincs gyerekem, a legjobb barátnőm épp terhes. Mindent tőlem kérdez, mert tudja, hogy rengeteget olvastam a témáról és az unokaöcsémet kvázi én neveltem fel (együtt laktunk, az anyja fiatal volt, mikor szülte, rengeteget segítettem) a barátnőm még életében nem volt babák közelében. Vannak alapvető példáim, pl hogy nem tudta, hogy a sima hordozó és az autósülés 2 külön dolog, hogy kell pelenkázni, hogyan kell majd öltöztetni a babát.

Nyilván segítek neki ahogy tudok - még akkor is ha nekem nincs gyerekem- mert több tapasztalatom van a témában.

Egyébként nem bántásból, de a barátnődnek mindkét esetben igaza volt. Ha én vagyok lázas, se veszek be gyógyszert, csak ha már minden mást megpróbáltam. Anyósom épp azon izgul, hogy a 9 éves fia nem volt bárányhimlős, és minél később lesz az, annál gázabb. (Amúgy amerikában pl külön "bárányhimlő bulikat" tartanak. Ha egy gyerek elkapja, viszik hozzá az összes többit, hogy minél hamarabb túl legyenek rajta.) De nyilván a te döntésed.

2016. ápr. 7. 11:22
 13/15 anonim ***** válasza:

1. A láz nem betegség, hanem a szervezet védekezőreakciója egy betegségre! Ha megszünteted, akkor esélyt sem adsz a szervezetnek legyőzni a kórokozókat. A mi gyerekorvosunk 38,5-ig nem javasolja a lázcsillapítót és utána is csak akkor, ha a gyerek rosszul érzi magát.

2. A bárányhimlőt nagyon nehéz elkerülni, mivel már a tünetek megjelenése előtt is fertőz. Ha ennyire félsz tőle, akkor oltasd be a gyereked. Hozzáteszem, az sem véd 100%-ban és sok orvos nem is ajánlja, gondolom nem véletlenül. Mindkét gyerekem túlesett rajta, sőt a párom felnőttként kapta el, kibírták mindannyian...

2016. ápr. 10. 07:44
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Mindenki nagyon okos, csak az jó, amit ő gondol. De, ez a gyerek a tiéd, majd te eldöntöd mit szeretnél.

Nekem az ilyen hozzáértőkkel mindig is bajom volt, főleg az, hogy senki sem kérdezte őket. A barátnőd is rengeteg hibát fog elkövetni ha gyereke lesz. Szerintem mondd meg neki, ha nem tudsz vmit, meg fogod őt kérdezni, de ha erőszakkal nyomul, csak éleged lesz! Nekem anyu volt ilyen, hű, még betakarni sem tudtam jól a gyereket. Akkoriban ez olyan ellenállást váltott ki nálam, hogy inkább a védőnőt hívtam. Aztán leültünk megbeszélni. Azóta nem szól bele mindenbe, sőt kérdez, hogy mit csináljon, én meg mindenről őt kérdezem.

2016. ápr. 10. 07:57
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy én is mindig gyógyszert adok ha lázas. Láttam lázgörcsöt, iszonyú!
2016. ápr. 10. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!