Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 17 hónapos kisfiam lassan 3...

17 hónapos kisfiam lassan 3 hete köhög! Először egész nap köhögött,2. héten már "csak" éjjel, nagyon ritkán napközben, de éjjel aludni sem tud! Szó szerint végig köhögi az éjszakát! Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Voltam kétszer orvosnál vele,először ambrobene-t írta fel,utána a sinecop cseppet,de nem nagyon használ!Ha alszik ugyanúgy köhög,van,hogy már sír,meg "ükülődik"!

Volt már valaki ilyen helyzetben?Mitől jött rendbe a baba?

2016. febr. 23. 12:20
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Próbáltam másik szobában is altatni,de ott is köhögött!Csak azt nem értem,akkor napközben mért nem?vagy csak ritkán....
2016. febr. 24. 09:33
 12/15 anonim ***** válasza:
az unokahúgoméknál is ez van, ők is párásítanak ezerrel és olyankor kicsit jobb. az asztmatikus, fulladós köhögés oka lehet a száraz levegő...de a legjobb ha orvoshoz is viszed persze.
2016. febr. 24. 09:36
 13/15 anonim ***** válasza:

7-es vagyok. Sajnos ilyen a krup, nappal alig köhög, jól van, aztán este rághatod a körmöd mellette, mert az egész napi adag akkor jön ki rajta. Ez az időjárás sem tesz neki jót, szóval ősztől-tavaszig bármikor kijöhet, sajnos nem múlik el csak épp nincs tünete.

Orvos gyógyszert nem ad rá, csak szteroidos kúpot ír fel, ha esetleg súlyos légcsőelzáródása van és nem segít semmi, viszont fullad.

Nálunk ez 6 hetesen jött ki, 1 hétig voltunk kórházban vele, mert újra kellett éleszteni, nem tudták megállapítani mi baja van, 8 hónaposan derült ki, mert újra előjöttek a tünetek.

Ha egyszerűen leakarod tudni akkor keress fel egy pulmonológust, ha jól tudom hozzá nem kell beutaló.

Mi sós vízzel párásítunk az első köhögésétől kezdve, olyan párában ülünk/játszunk/alszik olyankor, hogy vágni lehet, mint a füstöt. A doki fenistilt szokott felírni, az segít, de az inkább csak köhögéscsillapító asztmásoknak, illetve láz és fájdalomcsillapítót, ha látom rajta, hogy nagyon fáj neki a köhögéstől a torka, akkor sem a láz miatt, mert általában az nincs neki.

Több krupos anyukával is beszéltem, ők is ezt csinálják, ők mondták mit kell csinálnom. Szerencsére legutóbb ki sem jött rajta, mert sikerült így megelőznöm.

2016. febr. 24. 15:36
 14/15 anonim ***** válasza:
Ja, és nem szabad 20-22 foknál melegebbnek lennie a szobában, mert attól csak rosszabbodik az állapota.
2016. febr. 24. 15:38
 15/15 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a tanácsokat!mindenképp párásítani fogok,mindent elkövetek,hogy jobban legyen!remélem hamar sikerül elmulasztani a köhögését!
2016. febr. 24. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!