Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Lehet a keksztől kiütéses?

Lehet a keksztől kiütéses?

Figyelt kérdés
4 és fél hónapos kisfiamnak védőnői javaslatra ma adtam először kevés reszelt kekszet az almapüréhez. De most estére tele lett az egész teste apró kiütéssel. Ez a keksztől lehet? Holnap délután elviszem orvoshoz. De addig lehet valamit adni neki rá?
2016. febr. 21. 19:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
9-es vagyok. Még annyi, hogy teljes testre kiterjedő kiütéssel ilyen pici babát én azonnal orvoshoz vinnék. Veszélyes lehet, ha allergia.
2016. febr. 21. 19:31
 12/16 anonim ***** válasza:
A légzését figyeljed mindenképp mert az allergia okozhat légzési problémákat.
2016. febr. 21. 19:35
 13/16 anonim ***** válasza:

Igen, lehet a keksztől. Egyáltalán nem új az ajánlás, hogy a tápszeres csecsemőket is legkorábban 6 hónapos korban tápláljuk hozzá.

Ártónőre máskor ne hallgass!

Calcimusc ampulla szájon át segíthet, napi 1x, 10 kgs babának kell 2 ml, ezt szorozd a babád súlyával. Megterheli a kisbabák veséjét, nem szabad sokáig adni! Van olyan ország, ahol nem is adják kicsiknek.

Valószínűleg enélkül is elmúlik 1-2 nap múlva.

Lehet még vírusfertőzéstől is.

Fenistil cseppek is segíthetnek, de azt ne add mielőtt az orvost megkérdeznéd.

2016. febr. 21. 20:11
 14/16 Betu ***** válasza:
7 hónapos kor előtt mindenképpen be kell vezetni a glutént. Én olyan kekszet vàlasztottam ami bio. Szerintem a keksztől lett kiütèses. Az én kisfiam kb. 5 hónapos volt mikor a gyümölcsbe reszeltem neki egy fél kekszet kezdésnek. Szerencsére semmi baja azóta sem.
2016. febr. 21. 20:48
 15/16 anonim ***** válasza:

Te jó ég.

Fiam is tápszeres volt (igaz 3 éves már), de 4 hósan csak a kóstoltatást kezdtem el. Gyümölccsel és zöldséggel. 5-5,5 hónapos volt, mire mennyiséget evett, és étkezést tudtam kiváltani.

6 hósan vezettem be a glutént, Detki bio babakeksszel, mert abban nincs tojás és tej.

De te ezt most nagyon rosszul tetted.

Semmiképpen ne adj neki többet, vidd el orvoshoz, és az orvostól kérdezd meg, hogy táplálj hozzá.

(az én védőnőm sem ér semmit, de az legalább nem látott el ilyen tanácsokkal, mert nem mondott semmit, nekem kellett utánajárnom, mikor mit adhatok a fiamnak - de még így is jobban jártam, min te))

2016. febr. 23. 09:00
 16/16 anonim ***** válasza:

Az én védőnőm is ht. kekszet mondott, a milumil 7 gabonásról nem hallott, azt mondta, a keksz jobb, mert úgy tanulták, hogy napi fél kell belőle, és azt könnyebb kimérni, mint a pép-porból ki tudja mennyit..... 6 hós korától adtam, mert így mondta. ma ésszel nem adnék, csak 7-8 hósan, nem veszít semmit.

ja, kekszen helyett gondoltam, főzök neki vízbe-grízt, sosem próbáltam előtte, nem tudtam, milyen lenne tej nélkül, megkérdeztem a védőnőtől, mit szól az ötlethez: nem jó, mert nem tudjuk, mennyi glutén van benne, a fél keksz az a biztos, mert az az adag, így tanulták....

no comment, sajnos itt tartunk.

de a mi időnkben 1 éves korig nem adtak glutént.

[link]

ebben sok érdekesség van erről az egész témáról, miért találták ki ezt a 4-7 hós kor közti időpontot a glutén bevezetésére....

2016. febr. 24. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!