Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hurutos köhögés volt - e már...

Hurutos köhögés volt - e már babátoknak?

Figyelt kérdés

Kislányom 11 hós hurutosan köhög. A gyerekorvos orrcseppet írt: Sterimár+ Nasivin + Neomicin A hurutoldásra inhalálást javasolt. Nem értem miért nem köptetőt?

Kétszer hány váladékot,ami nagyon ijesztő volt,mert először azt hittük ez kruppos roham. De hányás után jól lett. Kíváncsi lennék nektek mit javasolt,írt ilyen esetben a gyerekorvos. Én Calcimuscot is adok neki,mert rekedtes,ezt egy ismerősöm javasolta. Napi 2* fél ampullát.

Köszönöm a segítő válaszokat!

2016. febr. 16. 21:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekünk semmit sem írt az orvos. Száraz köhögésre szokott írni, hurutosnál csak heti 2x kell vinni, hogy meghallgassa, nehogy hörghurut vagy tüdőgyuszi legyen belőle.
2016. febr. 16. 21:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Az enyémnek szeptemberben volt hörghurutja 9 hónaposan, 3 napot a kórházban töltöttünk. En azóta ha beteg és hurutosan köhög akkor rögtön adok neki köptetőt, a fenének se kell még1x hogy kórhazba menjünk. Recept nélkül kapható, de szokta is mondani az orvos hogy nyugodtan adjam neki. Legutóbb szépen felszaggatta neki,nem tudott letapadni, hamar megisgyógyult.
2016. febr. 16. 21:31
 3/10 anonim ***** válasza:
2es vagyok, en ambroxolteva szirupot adok neki olyankor. Mondjuk igazából nem is a hörghuruttól félek hanem a tüdőgyulladástól mivel koraszülött. Csak 3 napig adtam neki és segített.
2016. febr. 16. 21:36
 4/10 anonim ***** válasza:

Száraz köhögésre köhögéscsillapítót, hurutosra köptetőt mondanak, utóbbit délután 3-4 után már nem javasolt adni, nehogy éjjel irritálja.

A kruppra egyébként az ugatós köhögés és nehezített belégzés jellemző.

2016. febr. 16. 21:55
 5/10 anonim ***** válasza:

A Calcimuscot maximum 2-3 napig szabad adni neki, mert hosszabb távon nem tesz jót a veséjének. (gyerekorvos mondta).

Fontos, hogy az orrát tisztítsd, mert onnan csorog hátra a váladék. (orsziporszi). Nekünk írt fel pulmonológus inhalátort, (kb. 3-4 ezer ft receptre), mindig használjuk, mert nagyon jó.

Emellett Babyluuf balzsammal szoktam bekenni a hátát, tökéletesen tisztítja a légutakat.

A köhögésre pedig Mucopromtot használunk. (nem tudom hány hónapos kortól lehet adni, érdemes lenne megkérdezni a gyógyszertárban.) Ha pedig valamilyen természetes orvosságot is szeretnél bevetni, főzz neki kakukkfű teát, az nagyon hatásos a hurutos köhögés esetén.

Jobbulást a bébinek.

2016. febr. 16. 22:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Mucopront 2 éves kor után lehet adni, de érdemes kérdezni a gyógyszerészeket, ők tudnak segíteni mit lehet adni a babáknak és mit nem.
2016. febr. 16. 22:41
 7/10 anonim ***** válasza:

A fiam krupos. Legutóbb 2 hete volt beteg, vagyis jött ki rajta, szerencsére csak az orra folyt és nagyon enyhén köhögött. Egy krupos kisfiú anyukája javasolta, hogy vegyek párásítót, és salvus vizzel csinálja sószobát a háloból, így a az utobbi 2 krupos köhögéses náthája nem rosszabodott. Ajánlom neked is.

Én ilyen párásítót vettem:

[link]

1 éves kor alatt nem szabad köptetőt adni a gyereknek. Azért mert még nem tud rendesen nyelni. A gyógyszerész sem vállalja a felelősséget, ha veszel egyet neki. Mert ha félrenyeli és megfullad akkor mit csinálsz? Én kérdeztem a gyógyszerészt, azt mondta, ha az orvos ír róla receptet, odaadja, de amúgy nem!

2016. febr. 16. 22:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Azért egy 11 hónaposnak már nyugodtan adható. Az enyém refluxos,sokszor felkelt rá hogy visszajön a kaja,de visszanyelte szegénykém félálomban is, jól néznénk ki ha nem tudott volna 8 hónaposan nyelni. Az enyém még a kórházból hazajövetel előtt 2 honaposan tüdőgyulladást kapott, nem kívánom senkinek. Nekünk a kórhában is amikor bent voltunk a hörghuruttal akkor is mondták szedheti azambroxolt. Azt hiszem csak 3 vagy 4 napig lehet adni,de senki nem mondta hogy nem lehet és gyógyszertáros se volt egy se aki azt mondta nem adhatom a 9 hónaposomnak.
2016. febr. 16. 23:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Azert ne feledkezz meg arrol, hogy a refluxos baba mas teszta! Azok mar nagyon picin megtanulnak sokmindent, amit egy egeszseges meg nem! Tudom, mert az unokahugom refluxos.

A fiam krupos, 10 hos es nem adott koptetot se az orvos, se a gyogyszeresz. Szoval nem hasrautesbol irtam amit.

Nalunk a parasito tobbet er, mint barmilyen patikai szer.

En ez tapasztaltam, megosztottam a kerdezovel, neked az valt be...

2016. febr. 16. 23:29
 10/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát!

Ambroxolt vettem. Már annyira nem köhögött nappal,de azért adtam neki belőle. Csak olyan sápadt szegényke! Holnapután megyünk kontrollra.Minden jót nektek is!

2016. febr. 17. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!