Lehet adni 2,5- 3 évesnek erigon szirupot? Szoktátok alkalmazni ezt a gyógyszert ekkora kisgyereknél köhögésre? Napi milyen adagban?
Figyelt kérdés
A betegtájékoztatón az áll, hogy 12 éves kor alatt nem alkalmazható!
Az orvos felírta, a gyógyszerész nem jegyzett meg ezzel kapcsolatban semmit, kiadta receptre!
Itthon néztem csak!
Egy éve még azt írták rá, hogy 2 éves kor alatt nem alkalmazható! 2-6 év között napi 1-2 kávéskanál.
2016. febr. 10. 14:13
1/3 anonim válasza:
Nekem gyógyszerész mondta,hogy kaphatja 2 év felett,napi 1 kk. Aztán másik gyógyszerész mikor már 3 múlt,mondta hogy nem kaphat.
2/3 anonim válasza:
Ha az orvos felírta akkor add úgy ahogy ő rendelte, gondolom ráírták az adagolást a patikában, a gyógyszerész nem bírálhatja felül az orvost. (kivétel kirívó esetben)
Egyébként most volt szigorítás az Erigonnál nem rég.
Egy gyógyszerész.
3/3 anonim válasza:
Én adnám neki.
Mi a Coderettával jártunk így. Kislányom ugatós, száraz köhögésére csak az vált be, erre megszigorítják, 14 év alatt felírni sem lehet már, szintén a codein miatt. Még van pár szem belőle, ha kell akkor adom neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!