Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » "Éjjel nézzenek rá, hogy nem...

"Éjjel nézzenek rá, hogy nem lázasodott-e be. " Ezt milyen gyakran kell?

Figyelt kérdés

Éber alvó, így nincs olyan, hogy ne pattanna fel, ha kinyitjuk az ajtót.

Oltást kapott, az orvos mondta, hogy éjjel cskekoljuk, hogy nem lázas-e.Jelenleg az előzetesen beadott lázcsillapító hatása tart.

De éjjel milyen gyakran kell ezt? Óránként keljek fel, vagy X óránként?

2016. jan. 12. 13:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, mert általában az oltást követő 48 órában fordulhat elő láz. Nappal is és éjjel is belázasodhat, ez nem olyan hogy nappalra vagy éjjelre mondják.. :)

Ha nem 48 óra, akkor ezt is mondani szokták, pl. az MMR oltás után 7-10 nappal lázasodhat be a baba.

2016. jan. 12. 14:16
 12/21 anonim ***** válasza:

Én nem járkálnék be hozzá.

Ha emelkedik a láza úgyis felkel rá, ha meg nem kel fel hadd aludjon, amúgy is az ajánlás szerint tilos a lázas gyereket felkelteni éjjel.

2016. jan. 12. 14:26
 13/21 anonim ***** válasza:

"amúgy is az ajánlás szerint tilos a lázas gyereket felkelteni éjjel."

És hogy adsz neki lázcsillapítót, ha nem kelted fel?

2016. jan. 12. 14:58
 14/21 anonim ***** válasza:
52%

Nem kell lázcsillapítót adni, csak ha rosszul érzi magát a gyerek. MÉrt kellene egy szépen alvó gyereket felébreszteni éjjel, aki nyilván nincs rosszul? Csak megzavarod a pihenését. Javaslom olvass utána a legújabb orvosi ajánlásoknak lázcsillapítás terén.

[link]

2016. jan. 12. 15:04
 15/21 anonim ***** válasza:

[link]

MOndom, ha magától felébred a gyerek és szemmel láthatóan rosszul van, nem tud visszaaludni akkor lehet adni lázcsillapítót, de alvó gyereket emiatt felébreszteni nagy hiba.

(az én gyerekeim egyébként az esetek 99 %-ban felébrednek arra ha felmegy a lázuk)

2016. jan. 12. 15:06
 16/21 anonim ***** válasza:

"aki nyilván nincs rosszul?"

Mert nem nyilvánvaló. Vannak olyan gyerekek (és felnőttek), akik a láztól pont hogy aluszékonnyá válnak és úgy alszanak, mintha elájultak volna, semmi mocorgás, semmi hang, 40 fokos lázzal is. Na most ezt a másik szobából észre nem veszed (és hagyományos lázmérővel meg se tudod mérni).

2016. jan. 12. 15:56
 17/21 anonim ***** válasza:
*mármint úgy, hogy ne ébreszd fel
2016. jan. 12. 15:56
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem baj az se ha úgy alszik hogy lázas, nem kell feltétlen 36,6-ra levinni neki.
2016. jan. 12. 16:05
 19/21 anonim ***** válasza:
72%
Egyetértek, ha lázas, de nincs rosszul, akkor nem kell csillapítani. Tehát ha alszik, ezért nem kell felkelteni. Úgy olvastam, a legújabb kutatások alapján még a 40 fokos lázat sem kell csillapítani, mert a láz gyógyít, én azért 39 fok felett mindenképpen adok gyógyszert, de nem keltem fel az alvó gyereket hogy megmérhessem a lázát.
2016. jan. 12. 16:20
 20/21 hylasz válasza:

Minden ertelmes orvosi könyvben azt olvastam, hogy a lazt azert idezi elö szervezetünk, hogy leküzdje a (pld. megfazasi) virusokat es hogy a laz egy fontos "termeszetes gyogyszer". Ritka kivetelekröl is hallottam, hogy vannak szemelyek akikre nem jol hat a laz. (lazgörcs) De ilyet meg nem tapasztaltam, se rokonsagomban, se sajat gyerekeimnel. Gyerekeimnel elöfordult kb. 8 eves korukig, hogy egyszer, ketszer belazasodtak egy ejjelre ( kb 40° C -ig - este mertem) Vigyazztam, hogy ne erje hideg öket es reggelre semmi bajuk nem volt. Lazcsillapitot semmi aron ezekben az esetekben nem adtam volna (mas ha több mint 3-4 napig tart ez az alapott - nalunk ilyen nem volt)

/gyereknel 40°C könnyen elöfordul es altalaban nem gond/

Minden jot es gyors gyogyulast !

2016. febr. 26. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!