Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ha egy gyógyszert evés közben...

Ha egy gyógyszert evés közben kell bevenni, mennyire baj, ha közvetlenül evés előtt veszi be a gyerek?

Figyelt kérdés
2 éves a fiam, ha beteg anyósom szokott rá vigyázni. A múltkor láttam, hogy úgy adta neki a gyógyszert, hogy evés előtt beadta, utána kezdett reggelizni. Nem bánthatja így a hasát? Én mindig pár falat után szoktam neki adni. Amikor megemlítettem azt mondta, szerinte ha eszik rá rögtön az nem baj.(cataflam cseppet szed)
2016. jan. 6. 07:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"de erős fejfájásra még most is azt szedek"

gondolom nem a cseppet. Mert azt már 1 éves kortól lehet alkalmazni kicsiknél. Testsúlytól függően kell az adagot meghatározni.

Ez nem a tabletta erősségű bivalyerős fájdalomcsillapító.

hanem kifejezetten kisgyerekeknek készített gyógyszer.

De hogy tájékozódj, kikerestem neked:

"A Cataflam cseppek az alábbi állapotok rövid távú kezelésére alkalmazható 1 éves, vagy idősebb gyermekeknél:

- Rándulás, húzódás és egyéb sérülések.

- Műtétet követő gyulladás és fájdalom.

- Fül, orr és garat fertőzéseiben (kiegészítő kezelésként).

A láz önmagában nem javallat a készítmény alkalmazására.

A Cataflam cseppek készítmény elsősorban gyermekek kezelésére szolgál, de a kezelőorvos bizonyos esetekben felnőtteknek is felírhatja."

2016. jan. 6. 14:26
 12/14 anonim ***** válasza:
De, cseppet, mivel az gyorsabban hat. Megegyezés leíró, hátha sikerül megerteni : tudom, hogy ez a fájdalomcsillapító elsősorban gyerekeknek van és már nagyon korán is adható. Viszont azt is tudom, hogy sokkal erősebb, mint pl az ibuprofen vagy a paracetamol. Tudomásom szerint kisgyereknel fogazaskor, vagy erős gorcsnel alkalmazzák. Sosem hallottam arról, hogy gyulladasgatlo lenne.
2016. jan. 6. 14:35
 13/14 anonim ***** válasza:
Fiam is kapta többször: pl fülgyulladásra is.
2016. jan. 6. 15:03
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát mindig tanul újat az ember....
2016. jan. 6. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!