Akinek a gyermekének hörghurutja volt és emiatt kórházba került, meddig kellett bent lenni?
Önmagában a hörghurut nem igényel kórházi ellátást. Ott már valamilyen szövődmény van - tüdőgyulladás, gégegyulladás, légcsőgyulladás, krupp, asztma, stb.
Valamit kihagytál, mert sima hörghuruttal nem fektetnek be.
Szimpla hörgőgyulladással az én gyerkőcömet sem fektették be, akkor éjszakai befulladás esetére mondta a dokink, hogy menjünk azonnal kórházba, de akkor szerencsére nem volt rá szükség.
Később viszont az első krupp-os befulladás miatt (amit csak egy fél napos nátha és pár köhögés előzött meg), egy hétfői éjjel bementünk a kórházba és pénteken délelőtt engedtek haza.
Sajnos a fiamnak visszatero horghurutja van, de eddig meg egyszer sem kerultunk korhazba, szerencsere.
Egyik ismerosom kislanyanak szinten visszater, de ok sajnos szinte mindig korhazban kotnek ki, mert befullad a kislany. Ilyenkor 3 napot vannak bent megfigyelesen. Egyibkent Ventolint hasznalnak ok is es mi is!
2-es vagyok
Egyébként a hörgőgyulladásra mi is Ventolint használtunk, illetve beszereztünk egy hideg párásítót, ami azóta is jó szolgálatot tesz.
Szia! Mi hörghuruttal már 2x voltunk kórházban, mindkétszer 5 napig. Mind2 eset egyforma volt. Egy átlagos felső légúti huruttal kezdődött, ami már az első éjszaka aszthmatikus fulladásba csapott át. Antibiotikumot, köptetőt akkor már kapott, de nem használt. Először doki javaslatára, második alkalommal önként vittük be kórházba, azonnal oxigént kapott és vénás gyógyszereket, Ventolint, stb,. szóval rögtön benntartották. Hogy ez szövődménynek számít-e azt nem tudom, most januárban lesz kivizsgálása a gyereknek.
Ha már a kezelés végén vagytok, akkor szerintem nektek nem lesz kórház, mert nekünk is gyors lefolyású rosszabodás lett, amiatt kellett menni.
Illetve az inhalálást azonnal kezd el Salvus vízzel vagy sóoldattal, a kórházban látványosan javult a lányom állapota tőle, mikor már kezdett a nyák felszakadni! Napi 2x csinálták 5 percre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!