Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Minden gyerek lesz himlős?...

Minden gyerek lesz himlős? Mennyire gyakori, hogy egy gyermek nem kapja el a betegséget?

Figyelt kérdés
2015. dec. 8. 09:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%
Én is úgy tudom, hogy elkaphatja akkor is, ha be van oltva, csak enyhébb lefolyású lesz és szövődmény mentesen gyógyul. Nekem is az orvosunk mondta, és inkább neki hiszek, mint egy anonim oldalon válaszoló embernek.
2015. dec. 8. 10:31
 12/17 anonim ***** válasza:
Az el fogja kapni és az elkaphatja nem ugyanaz, utolsó. Elkaphatja, valóban, de egyáltalán nem biztos, hogy el is fogja. Az én gyerekem nem kapta el és vele együtt az óvodában valahogy az összes oltott gyerek kimaradt belőle.
2015. dec. 8. 10:35
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Nekem harom gyerekem van, az elso ketto nem kapta el oviban egyaltalan. Aztan tavaly karacsonykor a 11 honapos kistesojuk hozta haza - igazi remalom volt a teli szunet. Mig mashol mindenki vigan bejglizett, a kislanyom karacsony ejjel zokogva ult az agyaban, hogy "anya segits", annyira szenvedett a viszketestol.

Ezzel egyutt tul lettek rajta, nem volt trauma (utolag) - es nem is oltattam oket, nem is oltatnam most sem.

2015. dec. 8. 11:09
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem mindenki lesz himlős, de inkább az jellemző, hogy a gyerekek túlesnek a bárányhimlőn.

Édesanyám például nem volt bárányhimlős, most 58 éves. Akkor sem kapta el, amikor a bátyám és én benne voltunk kiskorunkban, és az én három gyerekemtől sem.

Nálunk a két ovis hozta haza a himlőt az oviból, itthon pedig a kistesó is elkapta tőlük. Nem oltattam be őket, mert a mi szakmailag nagyon elismert, abszolút nem lecserélendő orvosunk nem javasolta. Ugyanezt mondta, mint amit fentebb is írtak, hogy néha csak enyhébb lefolyású a betegség.

Off: szerintem felesleges egymást lepontozgatni csak azért, mert különféle orvosaink más véleménnyel vannak az oltásokról, de ti tudjátok... :)

2015. dec. 8. 13:13
 15/17 anonim válasza:
100%

Az oltas annyiban jobb, hogy nem marad a virus a szervezetben. Mindenki, aki volt himlos, hordozza a virust a gerinceben. Ujraaktivizalodaskor okozhat mas betegsegeket, pl ovsomort.

[link]

Oltassal ez megelozheto, ergo sokkal jobb mintha a gyerek atesne a baranyhimlon. A himlo kockazatairol meg ne is beszeljunk, sajnos igenis bele lehet halni, meg ha nem is jellemzo.

2015. dec. 9. 10:20
 16/17 anonim ***** válasza:

12! Kösz, hogy megmagyaráztad! A nem beoltott gyerek is csak elkaphatja, nem biztos, hogy elkapja! Én sem ivisan kaptam el, pedig nem voltam oltva.

11-es voltam

2015. dec. 9. 21:50
 17/17 julikaa17 válasza:
Jobb hogyha gyerekkorban lesz az illető bárányhimlős. Én 16 évesen kaptam el és megmaradtak a nyomai mintha azon a helyen kiégett volna a bőröm. Nagyon rosz volt nem mehettem közösségbe sem.csúnya sebek voltak. Idősebb korban viszont veszélyesebb.
2015. dec. 11. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!