Minden gyerek lesz himlős? Mennyire gyakori, hogy egy gyermek nem kapja el a betegséget?
Nekem harom gyerekem van, az elso ketto nem kapta el oviban egyaltalan. Aztan tavaly karacsonykor a 11 honapos kistesojuk hozta haza - igazi remalom volt a teli szunet. Mig mashol mindenki vigan bejglizett, a kislanyom karacsony ejjel zokogva ult az agyaban, hogy "anya segits", annyira szenvedett a viszketestol.
Ezzel egyutt tul lettek rajta, nem volt trauma (utolag) - es nem is oltattam oket, nem is oltatnam most sem.
Nem mindenki lesz himlős, de inkább az jellemző, hogy a gyerekek túlesnek a bárányhimlőn.
Édesanyám például nem volt bárányhimlős, most 58 éves. Akkor sem kapta el, amikor a bátyám és én benne voltunk kiskorunkban, és az én három gyerekemtől sem.
Nálunk a két ovis hozta haza a himlőt az oviból, itthon pedig a kistesó is elkapta tőlük. Nem oltattam be őket, mert a mi szakmailag nagyon elismert, abszolút nem lecserélendő orvosunk nem javasolta. Ugyanezt mondta, mint amit fentebb is írtak, hogy néha csak enyhébb lefolyású a betegség.
Off: szerintem felesleges egymást lepontozgatni csak azért, mert különféle orvosaink más véleménnyel vannak az oltásokról, de ti tudjátok... :)
Az oltas annyiban jobb, hogy nem marad a virus a szervezetben. Mindenki, aki volt himlos, hordozza a virust a gerinceben. Ujraaktivizalodaskor okozhat mas betegsegeket, pl ovsomort.
Oltassal ez megelozheto, ergo sokkal jobb mintha a gyerek atesne a baranyhimlon. A himlo kockazatairol meg ne is beszeljunk, sajnos igenis bele lehet halni, meg ha nem is jellemzo.
12! Kösz, hogy megmagyaráztad! A nem beoltott gyerek is csak elkaphatja, nem biztos, hogy elkapja! Én sem ivisan kaptam el, pedig nem voltam oltva.
11-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!