Akinek gluténérzékeny a gyereke, mik voltak a legelső tünetek, mennyi idősen derült ki?
Dilemmában vagyok. A másfél éves lányomnak méretéhez képest akkora pocakja van, mint egy 8 hónapos terhesnek. Változatosan, egészségesen táplálkozik, jó az étvágya is.
Emellett a felkarján "reszelős" a bőr, libabőrszerű.
A gyerekorvost kérdeztem, hogy gluténérzékenységre nem utalhatnak-e ezek. Azt mondta, hogy mivel jól fejlődik, normális a testalkata és a családban nincs gluténérzékenység, nem lát rá esélyt.
Másik oldalról ott van egy barátnőm sztorija: a lánya, amikor már tudott beszélni, néha hasfájásra panaszkodott, de nem igazán láttak komoly okot mögötte. Majd 5 évesen hirtelen eszméletvesztés, kórház, ott derült ki, hogy gluténérzékeny.
Nem tudom eldönteni, hogy jogos-e a gyanúm és menjek tovább szakorvosokhoz és vizsgáltassam ki, vagy tényleg normális, hogy kvázi sörhasa van a gyereknek.
unokahuhom is az, esetleg fotozd le a pocakot, megmondom hogy durvan nagy e hozza kepest vagy hasonlo e stb.
amugy nala az elso jel az volt hogy nem gyarapodott es allandoan sokat kakalt. a szaja alatt szinte egybol kiutotte, pottyos lett mindentol ami glutenos. utana jott a puffedt has. ezek voltak a tunetek, sogornom leven taplalkozaskutato egybol vitte dokihoz ott ki is mutattak 2-3 eves kora korul. a vedonom azt mondta amugy h ket eves kor alatt nem lehet kimutatni. de szerintem vidd el egy szakemberhez, mert ha feleslegeden vonod meg a glutent kesobb akkor is allergias lesz ha most nem az.:) fotozd le a pocakjat.
Én azt ajánlom, hogy keresd fel a facebook gluténallergiás csoportját, és ott kérdezősködj.
Én a tej-tojás-szója csoportban vagyok, és ott is vannak néha, akik csak gyanakszanak, és kérdezni akarnak tapasztalt anyukáktól, biztos kapsz segítséget!
Délután megpróbálok fotót csinálni, bár normális méretváltozás is van, ha épp ürített, vagy éppen teleette magát. Megvárok egy székletet és utána fotózom.
Kiütése nincs, csak a fenti két tünet gyanús. Napi kb 2 normál mennyiségű széklete van és még akkor sem fogyott nagyon, amikor egy hétig koplaltatni kellett hányós vírus miatt.
A "reszelős" felkar, csak simán bőrprobléma ia lehet. Nekem, mióta az eszemet tudom ilyen. Nem vagyok gluténérzékeny.
Viszont a barátnőm kislányának is ilyen és róla nemrégiben kiderült, hogy az. De neki nem csak ilyen tünete volt. Puffadt has és nagyon komoly széklet problémák.
Én is aggódom a 2 évesem miatt, nagyon gyakran van hasmenéses széklete. Az étrendjével nem hozható összefüggésbe. Egyelőre a fogzásra "fogjuk", de ha tovább tart nekünk is el kell indulni valamerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!