Bárányhimlő elleni oltás?
A kötelezőket beadatom mindig, a nem kötelezők közül eddig a kullancs ellenit kapta meg a lányom.
Sok sok szövődményt olvastam a bárányhimlő kapcsán, ezért kérdeznélek titeket, hogy érdemes-e beadatni? Ha beadatom, átesik rajta csak könnyebben, igaz?
A nem kötelezők közül csak ezt adattam be. Vannak kétségeim. Egyik orvos szerint nagyon fontos, a másik be sem hajlandó adni.
Remélem jól döntöttem! Így nyugodtabban alszom.
Köszi a válaszokat, mentek a zöldek! :)
Alapvetően nem vagyok egy para-mami de amikor elolvastam a szövődményeket, meg hogy mennyire el tud hatalmasodni egy himlő, akkor frászt kaptam! Beadatom, köszönöm! :)
Nem kell kekeckedni.
Ha nem tetszik a kérdés, lehet tovább lapozni. Azért engedd meg, hogy én döntsek arról, hogy min essen át a gyerekem és min nem. Köszi!
Én azt vártam hogy elkapják.
Amikor 7 éves lett a legnagyobb lányom, neki beadattam, egyelőre csak az elsőt.
Én 12 évesen volta bárányhimlős és nagyon nem volt "mókás". Ugyanakkor az, hogy mennyire jelent védettséget még a két oltás is, azt sem tudja senki, hiszen még nem nőtt fel az első generáció, akik megkapták...
Ha gyermeket akar majd vállalni a lányom, ellenőrizni kell előtte, hogy védett-e, és ha nem, újabb oltást venni.
A két kisebb még nem kapta meg, de már a középső is 6 éves, szóval ahogy lesz szabad 15000 Ft-unk erre, ő is megkapja majd.
Egyértelműen mellette vagyok.
18 éve nem oltottak, az én lányomnak agyi vasculitise lett szövődményként. Maradványtünet nélkül gyógyult, de senkinek nem kívánom azt az időszakot.
A himlő kezelése tüneti... Nem kezelték a viszketést?
Mégis mit nyomott el, nem volt pöttye, amit kenegetni kellett volna?
"Azért engedd meg, hogy én döntsek"
Kedves kérdező,
egy szóval nem mondtam, hogy nem te döntesz. :)
Ha kérdezel, miért nem fogadsz minden kultúrált választ?
Pl az enyémet is?
Hát nem erről szól egy kérdés,
hogy különféle válaszokra kíváncsi a kedves kérdező? :)
(Mutattam hozzád hasonlóan lelkiismeretes hozzáállású emberek írását tartalmazó web linket. Ennyi.)
Vagy önigazolásból tetted fel kérdésed vajon?
Csak kérdem, szeretettel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!