Rotavírus oltásról vélemény?
nekünk a doki azt mondta, hogy jó, okés, csak 1 baj van, hogy a rotának kb 1000 variánsa van, ez meg kb. 5 fajtájától véd...
Úgyhogy mi nem adattuk be...
De megmondom őszintén, ha nem terhelte volna a pénztárcánkat meg annyira, akkor beadattam volna, tehát ha nem okoz gondot nektek, akkor szrtem oltasd!
Nekünk nem javasolta az orvosunk.
Nem is adattam be.
Nekünk nem javasolta az orvos, illetve én is utánanéztem és nem adattam be.
És nem az ára volt a döntő, hanem a rotának egy csomó fajtája van és nem mind ellen véd.
(És amúgy meg mi van akkor, ha beadják ugye a baba szájába, ő meg kiköpi? Vagy úgy sír, hogy kifolyik neki? Vagy kibukja?... Na mindegy, ez csak így zárójelben. :)) )
Ismerős családnál mind a három gyerek kórházba került emiatt vetésforgóban.
Megkapta, nem érdekelt az ára. Nem akarok emiatt (sem) a kórházi ágya mellett üldögélni.
Nekünk a gyerekorvos nem ajánlotta, mert a gyerekek nagy része kihányja a vakcinát+ nekünk azt mondta +kb 200 fajta vírus okoz hányást, hasmenést, a rota ezek közül csak egy.
Mi egyébként egy hetet voltunk kórházba hasmenés miatt, mikor másfél éves volt. Vele együtt az egész család a kiszáradás szélén állt, mindenki elkapta. Annyit mondtak valamilyen vírus volt, de nem rota, mert azt a tesztek kimutatták volna.
Köszönöm a válaszokat! Hát ártani biztos nem árt az oltás, azért jó lenne legalább 2 éves koráig megúszni a rotát, szerintem beoltatom. 6 hetes a fiam, a 2 hónapos kötelezővel gondoltam beadatni azt is csak aggaszt hogy néha bukik, lehet értelme se lenne..
Nekem egyébként védőnő ajánlotta, orvos nem említette.
De, árt az oltás. Mindegyik. Ez a hatalom egyik népirtó módszere. Aki bedől nekik, az lehet, hogy meg is érdemli a sorsát. Csak az a baj, hogy nem a szerencsétlen kisbabák döntenek, hanem - helyettük - az öntudatlan szüleik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!