Hányós vírus alatt nem szabad ciciztetni? 2,5éves már, mindent kihány, ami nem víz/tea. De tényleg tilos a tej is?
az orvos azt mondta a ma kezdődött hányós tünetekre, hogy vírus, és csak víz, üres tea, meg valami tuttifrutti izű löttyöt (port) adhatok neki kanalanként. és hogy cicit még ne adjak neki, legalább másnapig csak böjt van...
én azért kipróbáltam a hígított almalevet (100% almalé fele, fele csapvíz) mert múltkorjában az bejött egy hányós-fosós vírusnál, de most ez az almaleves lötty is fogyasztás után 1 perccel sugárba kijött a gyerekből :/
láza, hasmenése nincs, olyan gyenge viszont, hogy csak feküdni tud szinte.
az a baj, h cicin alszik, illetve éjjel azon alszik vissza...
mi lesz, ha kér cicit? hányni fog?
tényleg ellenség most még az anyatej is?
(mondom, 2,5 éves, már szinte víz a tejem, meg nem is tápláló már, csak nyugtatónak, szórakoztatónak használja inkább)
Az orvosod fejében szerintem teljes kavar van és egybemosta a tehéntejet az anyatejjel. Merhogy ugye tej az tej... Mondjuk én ezen csak röhögnék a helyedben.
Aki szerint nem normális 2,5 évesen a szoptatás, az gondolom normálisnak tartja, hogy 2,5 éves gyerek a tehén tejét issza és pótléknak az ujját szopja.
Nem kell egyetemi diploma egy jó szoptatási tanácshoz. Ha minden nő tudná, hogy pl. a mell szoptatás közben termeli az anyatej nagy részét, nem gondolná azt 3-4 hónap szoptatás után, hogy elapadt a teje, amikor a többlettermelésről átáll a baba igényei szerinti mennyiségre. Már nem dől a tej okkal-ok nélkül, gyakorlatlan fejő 2 cseppet se tud kipréselni a melleiből, anyós jajveszékel, anyuka megállapítja, hogy elapadt a teje, kiváltja a tápszert és kész, tényleg elapad az, ami amúgy nem is apadt el, csak azt hitték, és aztán emiatt stressz, és tejleadó reflexnek annyi és persze megintcsak tápszer...Pedig csak annyit kéne tudni, hogy szopi közben termelődik a tej és kész...
Van néhány ilyen alapszabály. Nem kell hozzá egyetem, hogy megtanuld vagy átadd. Természetesen lehet ezt felsőfokon is művelni, de nem minden esetben kell ahhoz, hogy tudjanak segíteni. 19 hónapos kislányomat szoptatom úgy, hogy 4 hónaposan megállapítottam fenti okokból, hogy elapadt a tejem.
jó olvasnom ám, hogy sok olyan anya van, aki tényleg tájékozódik és a természet csodájában bízik :)
sajnos nem mindenki bízik magában, és azon anyák tanácsaiban, akiknek több évig sikerült több gyermekét is anyatejjel táplálni.
közben, képzeljétek el, egy hétre megint doki volt, csak hasmenés miatt (egy másik vírus) ott pont egy másik doktornénihez kerültünk, és elmondtam neki, h a hányásos esetnél letiltottak a ciciről, mire a dokinéni felhúzta a szemöldökét, és azt mondta ő is, ilyenkor pont hogy jó a szoptatás, mert az anyatejnek van fertőtlenítő hatása is! - ugyanazon rendelő intézmény másik gyerekorvosa!
hát igen. a szakmai berkeken belül is vannak eltérő elképzelések, eltérő tájékozottság, tudás.
na mind1, csak egy nap volt, és ha megint ilyen lesz, már nem fogok vacillálni...
köszi még egyszer, és öröm volt olvasni a sok szoptatós anyuka saját tapasztalatát is, meg tudni, hogy másokon is segítettek a szoptatási tanácsadók :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!